online-bedrijf-starten-5tips

Vandaag je online bedrijf starten!

Droom je van een eigen online bedrijf en kun je niet wachten om dit op te starten? Allereerst: wat gaaf dat jij online wilt gaan ondernemen! De kans is groot dat je dan ook op zoek bent naar handige tips voor het opstarten van jouw online business. De Web Academie verzamelde de beste tips en heeft ze voor jou op een rij gezet. Lees snel verder hoe jij je online bedrijf starten kunt! 

Tip 1: Schrijf je ideeën op

Het eerste wat je doet als je een online bedrijf wilt starten, is al jouw ideeën opschrijven. Wat wil je jouw klanten bieden? Wil je bijvoorbeeld een product of een dienst verkopen? Wat worden jouw prijzen? En waarom moeten klanten juist voor jou kiezen en niet voor de concurrent? Zorg ervoor dat je zowel jouw doelgroep als je concurrentie goed in kaart brengt. Laat vervolgens je plannen lezen aan mensen die bijvoorbeeld al een online bedrijf hebben en vraag of ze nog op- of aanmerkingen hebben. 

Tip 2: Schrijf je in bij de KvK

Schrijf je vervolgens in bij de KvK, zodat je meteen kunt beginnen. Startende ondernemers kiezen meestal voor de rechtsvorm ‘eenmanszaak’ en de ‘v.o.f.’. Dit is ook wel een vennootschap onder firma. Hier kies je voor als je met meerdere ondernemers jouw online bedrijf wilt runnen. Het kost 50 euro om je in te schrijven bij de KvK. Let op: na je inschrijving moet je wel elk kwartaal je btw-aangifte te doen. Zelfs als je niets verdiend hebt. 

Tip 3: Zorg voor een goede website

Start je een online bedrijf, dan kan je bedrijf zeker niet zonder een goede website. Of dit nu een webshop is of een website waar je specifieke diensten aanbiedt. Want jouw potentiële klanten moeten je natuurlijk wel kunnen vinden. Je kunt zelf een website bouwen met wordpress of Divi, maar als je daar niet zo handig in bent kun je dit het beste direct laten oppakken door een gespecialiseerd bureau. 

Tip 4: Benader potentiële klanten actief

Benader jouw potentiële klanten actief. Het is helaas niet zo dat alle klanten zomaar op je afkomen. Hier moet je wel iets voor doen. Vertel op je LinkedIn wat voor waarde jouw bedrijf toevoegt en maak nieuwe connecties of sluit je aan bij een ondernemersvereniging. Door actief te werken aan jouw netwerk, zul je uiteindelijk steeds meer opdrachten binnenhalen. 

Tip 5: Blijf doorzetten bij online bedrijf starten

Gaat het op bepaalde momenten even wat minder? Blijf dan vooral doorzetten! Het is normaal dat je soms wat minder omzet hebt. Onthoud dat geen enkel bedrijf vanzelf groot geworden is en hier heel wat werk aan vooraf is gegaan. Houd je doelen voor ogen en zie hoe ook jij kan groeien met jouw online bedrijf! 

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de profilering van je online bedrijf? De Web Academie helpt ondernemers bij het bouwen van een online business. Stuur mij direct een berichtje!

Comments

comments

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis PDF, maak van je online training een daverend succes

>