zo verdien je geld voordat je online training helemaal af is
Geen categorie

zo verdien je geld voordat je online training helemaal af is

Weet je wat ik veel ondernemers zie doen en wat me gewoon een beetje pijn aan mijn hart doet als ik dat zie gebeuren?💔
Als ze maandenlang zwoegen aan het maken van een online cursus, zonder dat ze eerst bewijs hebben verzameld dat er vraag naar is. 🚫🙈

Na 15 jaar in het vak en met meer dan 1000 ondernemers onder mijn vleugels, kan ik je verzekeren: er is een slimmere manier om aan de slag te gaan. 💼✨

En dat is door je cursus eerst te verkopen, vóór je hem überhaupt hebt gemaakt!

Denk je nu:

“Wat? Ik kan toch niet iets verkopen dat er nog niet is? Waarom zou ik dat doen!”

Dat is wat veel ondernemers denken ….totdat ze dit inzicht krijgen.

Er schuilt een heel groot gevaar in het maken van een online training: namelijk dat je zo maar even zes maanden (of meer!)  van je passie, energie en inzet en en met een beetje pech ook nog eens heel veel geld in het maken van je online training steekt…

ZONDER dat het je wat oplevert 😭…

Dan is je online training eindelijk af, en ontdek je daarná pas dat de vonk, het enthousiasme dat jij er in hebt gestopt… niet overslaat op je doelgroep… 💔 

De luchtbel spat uiteen, de teleurstelling is groot en het kan zo maar zijn dat jij denkt: Zie je, zo’n online training, het werkt niet voor mij. 🙁

Maar daar wil ik je even stoppen: deze gedachte is een enorme gemiste kans om én een enorme impact te maken en vele klanten te helpen.

Ik zou het super jammer vinden als jij hierdoor ook de kans mist om een succes te maken van jouw online training, vandaar dat ik je vandaag even mail. 

Grote bedrijven als Apple vliegen een nieuw project namelijk ook niet zo aan. 
Zij denken iets uit, gaan het dan testen, dan krijg je talloze updates en daarna brengen ze het groot in de markt.

Ik ken zo veel ondernemers die zelfs bijna failliet zijn gegaan omdat ze zich een half jaar opsloten, al hun kennis en liefde in het ontwikkelen van een training stopten, om er achter te komen dat helemaal geen vraag was naar hun aanbod 

Wil jij deze valkuil en heel veel frustratie en energieverlies omzeilen?

=> Check dan deze methode, die werkt beter 🙌

Je verdient METEEN geld vóórdat je je online training helemaal af is door … een bètaprogramma te lanceren of een betaalde pilot te draaien.

Door een bètaprogramma of een pilot te lanceren:
1.       Krijg je betaald voor het maken van je online programma
2.       Verzamel je snel bewijs voor de relevantie en waarde van je aanbod 
3.       Het wordt fantastisch omdat je elke week feedback van je klanten krijgt terwijl je het maakt
4.       En je krijg bewezen casestudies, je krijgt bewijs van echte klanten dat jouw programma werkt, waardoor je weer nieuwe klanten aantrekt.

En jij kan dit ook! 💪🚀

Tijd kun je maar één keer investeren in iets: hoeveel beter kan het worden als je exact weet wat je klanten daadwerkelijk nodig hebben om echt geholpen te worden? 💡✨

Het lijkt een magic trick, toch kan dit ook voor jou waarheid worden 🪄

Want dat is wat ik mijn klanten leer: hoe ze geld kunnen verdienen met hun online training,  vóórdat ze uberhaupt iets daarvoor hebben moeten maken.

In het gratis webinar “Het Online Training creatieplan” op 1 november laat ik je zien hoe je deze aanpak in jouw voordeel kan gebruiken. Ik neem je mee in hoe ik mijn online
programma’s uitdenk en dit aan mijn klanten leer. En hoe je betaald krijgt voor je online training terwijl je hem maakt. – alles komt aan bod! 📈👥

Wil je dit ook leren? 🎤
Klik op de link, meld je vlug aan en we zetten samen de schouders er onder 💃✨”
🙌 https://www.dewebacademie.nl/onlinetrainingcreatieplan

 

Lees direct
online cursus maken en verkopen

online cursus maken en automatisch verkopen

Ontgrendel je potentieel: hoe maak en verkoop je een online cursus die passief inkomen genereert

Droom je ervan om een online cursus te maken die niet alleen jouw expertise deelt, maar ook een constante stroom van passieve inkomsten genereert?

Zo ja, dan ben je hier op de juiste plek. In het huidige digitale tijdperk zijn de mogelijkheden voor het maken en verkopen van online cursussen eindeloos en hier ligt het potentieel voor financieel succes. In dit artikel laat ik je  stap voor stap zien hoe dit proces eruit ziet, je kennis om te zetten in een winstgevende online cursus.

Voor wie is dit?

Van het bepalen tot je doelgroep en het creëren van waardevolle inhoud tot marketingstrategieën jouw niche aantrekt.

Of je nu een doorgewinterde professional bent die geld wil verdienen met zijn expertise of bent super gepassioneerd over je hobby en je wilt je talenten delen én ook de methode hoe anderen dit ook kunnen leren met de wereld wil delen.  Ik deel graag mijn kennis en hulpmiddelen met je om een online cursus te maken en te verkopen. Een online cursus die er niet alleen TOP uitziet… maar ook passief inkomen genereert.

Dus, laten we erin duiken en je en kijken naar alle mogelijkheden.

Introductie tot online cursussen en passief inkomen

Online cursussen zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. Ze bieden een uitstekende mogelijkheid om je kennis te delen en tegelijkertijd passief inkomen te genereren. Het concept is eenvoudig: je creëert een cursus over een onderwerp waar je veel van af weet en verkooptdie cursus aan geïnteresseerde cursisten.

Het mooie van online cursussen is dat ze schaalbaar zijn, wat betekent dat je ze aan een onbeperkt aantal mensen kunt verkopen zonder extra inspanning. Zodra je de cursus hebt gemaakt, kun je deze automatisch verkopen. Hier komt passief inkomen om de hoek kijken.

Automatisch verkopen van je online cursus

Je deelnemers schrijven zich authomatisch in én starten met jouw online cursus.  Dit is zo gaaf als je dit voor elkaar krijgt en het is minder moeilijk dan je denkt.  Het is een win-winsituatie voor je deelnemer wat deze kan waar hij is, op ieder moment inloggen. En tegelijk verdien jij geld!

 

Hoe start je nu met het genereren van passief inkomen met online cursussen?

Het fundament waar mee je je winstgevende cursus creëert is het belangrijkste. En het maakt niet uit of je nu een vak expert bent of een gepassioneerde hobbyist of ergens daartussenin. Met dit artikel help ik je je online cursus naar een hoger niveau te tillen.

Voordelen van het creëren en verkopen van online cursussen

Voor ik je meeneem in het proces van het creëren en verkopen van online cursussen, is het belangrijk om de voordelen te begrijpen die dit met zich meebrengt. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste voordelen van het creëren en verkopen van online cursussen:

1. Flexibiliteit

Eén van de grootste voordelen van het creëren en verkopen van online cursussen is de flexibiliteit die het biedt. Je kunt je cursusmateriaal opnemen en bewerken op een tijdstip dat voor jou het beste uitkomt. Dit betekent dat je je cursus kunt maken en bijwerken wanneer jij wil. Zonder dat je ergens hoeft op te draven of op vaste uren fysiek hoeft te werken. Het maakt niet uit waar je bent of hoeveel tijd je hebt. Je kunt je online cursus altijd bijwerken en verbeteren.

 2. Schaalbaarheid

Een ander voordeel van online cursussen is de schaalbaarheid ervan. In tegenstelling tot traditionele lesmethoden, waarbij je fysiek aanwezig moet zijn om les te geven. Kun je met online cursussen een onbeperkt aantal cursisten helpen. Je kunt je cursus verkopen aan mensen over de hele wereld, zonder beperkingen op basis van geografie of tijdzones. Dit betekent dat je je potentieel kunt maximaliseren en meer mensen kunt bereiken dan ooit tevoren.

En je hoeft er niet eens je training voor in een andere taal te maken…. Overal ter wereld wordt Nederlands gesproken.

3. Passief inkomen

Een van de grootste voordelen van het creëren en verkopen van online cursussen is het potentieel voor passief inkomen. Zodra je je cursus hebt gemaakt en op de markt hebt gebracht, hoef je er niet continu aan te werken om geld te verdienen. Je kunt je cursus automatisch verkopen en geld verdienen terwijl je slaapt. Of lekker op vakantie bent of aan andere projecten werkt. Dit betekent dat je je tijd kunt besteden aan andere activiteiten die je leuk vindt.  En dat terwijl je tegelijkertijd geld verdient met je online cursus. YES!

Stappen om een online cursus te creëren

En nu je alle voordelen kent, heb je zin om te starten met het creëren en verkopen van online cursussen? Ik begeleid ondernemers hier al 10 jaar in en het kan overweldigend lijken als je er voor het eerst aan begint. Daarom doen we het stap voor stap.  Dan zal je ontdekken hoe je de juiste aanpak succesvolle cursus maken die waarde biedt aan je deelnemers en passief inkomen genereert.

Hier zijn de belangrijkste stappen die je moet volgen:

 

1. Kies een winstgevend onderwerp voor je cursus

Het kiezen van een winstgevend cursusonderwerp is de eerste en belangrijkste stap bij het creëren van een online cursus. Je wilt ervoor zorgen dat er vraag is naar het onderwerp en dat mensen bereid zijn te betalen voor de kennis die je gaat delen. Doe marktonderzoek (Google form). Kijk naar je concullega’s en trends, en identificeer een niche waarin je kunt opvallen.  Bepaal waar je je in de markt wil begeven. Kies een onderwerp waarin je expertise hebt en waar je gepassioneerd over bent én waar je nog wel een paar jaar over wil praten 🙂  Dit helpt om je verhaal met enthousiasme te blijven delen.

 

2. Kies je doelgroep

Nadat je een cursusonderwerp hebt gekozen, is het belangrijk om je doelgroep te onderzoeken. Wie is je ideale klant? Wat zijn hun behoeften, doelen en uitdagingen? Waar verlangen ze naar? Door je doelgroep te begrijpen, kun je je cursusinhoud en marketingstrategieën afstemmen op hun specifieke pijn en verlangen. Doe marktonderzoek, voer enquêtes uit en praat met mensen die zich in je niche bevinden om een goed beeld te krijgen van wie ze zijn en wat ze willen.

 

3. Structuur van de cursusinhoud

Het structureren van de inhoud van je cursus is essentieel om ervoor te zorgen dat je deelnemers  jouw cursus stap voor stap kunnen volgen. Je wilt ook dat ze een waardevolle leerervaring hebben. Bepaal de belangrijkste onderwerpen en sub onderwerpen die je in je cursus wilt behandelen. De één gaat hiervoor aan de slag met een rol behang en memoblaadjes, de ander zal hiervoor een excel sheet of word document gebruiken.

Maak een cursusoverzicht en zorg ervoor dat de inhoud van je cursus niet alleen aansluit op dat je ziet aan de bovenkant van de ijsberg…  Maar ook wat er daadwerkelijk ten grondslag ligt aan de probleem van je klanten.  Blijf niet teveel aan de oppervlakte, je wilt je klanten ECHT helpen en niets achterhouden.

4. Creëer boeiend cursusmateriaal

Het creëren van boeiend cursusmateriaal is de sleutel tot het succes van je online cursus. Gebruik verschillende leermiddelen en -technieken, zoals video’s, audio-opnames, tekstuele inhoud en interactieve opdrachten. Zo houdt je je deelnemers betrokken.  Iedereen heeft een andere leerstrategie, dus houd daar ook rekening mee. Maak je cursusmateriaal visueel aantrekkelijk en gemakkelijk te begrijpen. Denk na over hoe je de informatie op een duidelijke en boeiende manier kunt presenteren, zodat je deelnemers gemotiveerd blijven om te leren.

5. Ontwerp een effectieve verkooppagina

Een effectieve verkooppagina is essentieel om potentiële deelnemers te motiveren om zich in te schrijven voor je cursus. Zorg ervoor dat je verkooppagina duidelijk de voordelen van de voordelen en de waarde van je cursus communiceert. Gebruik overtuigende koppen, testimonials en visuele elementen om de interesse van je lezers te wekken. Zorg ervoor dat je verkooppagina gemakkelijk te navigeren is en dat het inschrijvingsproces eenvoudig is. Hou vast aan één call to action. (Oproep tot actie)

 6. Marketing en promotie van je online cursus

Een geweldige online cursus hebben is niet genoeg. Ook een effectieve marketing- en promotiestrategie om je cursus onder de aandacht te brengen van je doelgroep is belangrijk. Gebruik verschillende marketingkanalen, zoals sociale media, e-mailmarketing (ja ja de nieuwsbrief en verkoopmails), blogs en misschien ook zelfs affiliate partners om je cursus te promoten en automatisch te verkopen.

Creëer waardevolle content die je doelgroep aanspreekt. Deel met regelmaat content, tips, entertainement, adviezen en inzichten. Je kunt zelfs een community inrichten rondom het onderwerp van je cursus.

 7. Opzetten van een verkoopfunnel voor passief inkomen

Om passief inkomen te genereren met je online cursus, kun je een verkoopfunnel inrichten die automatisch nieuwe deelnemers  aantrekt en converteert. Dit kan onder meer het gebruik van e-mailmarketing, upsells, affiliates en andere strategieën.  Zorg ervoor dat je verkoopfunnel goed is geoptimaliseerd en dat je de resultaten meet en optimaliseert om je conversieratio te verbeteren.

Tools voor het creëren en verkopen van online cursussen

Bij het creëren en verkopen van online cursussen zijn er verschillende tools en platforms die je kunt gebruike. Hiermee maak je het makkelijk voor jezelf en kun je automatiseren. Hier zijn enkele populaire tools die je kunt overwegen:

– Learning Management Systems (LMS) voor het hosten en verkopen van online cursussen.

– Videobewerkingssoftware: tools zoals Screenpall, Capcut, Adobe Premiere Pro, Final Cut Pro en Camtasia helpen je bij het bewerken en optimaliseren van je cursusvideo’s.

– E-mailmarketingtools: platforms zoals ConvertKit en ActiveCampaign helpen je bij het opbouwen en beheren van je e-maillijst en het automatiseren van je marketingcampagnes.

– Webinarplatforms: tools zoals Zoom, WebinarJam en Webinargeek  stellen je in staat om live webinars te hosten en interactie te hebben met je potentiële klanten

– Betalingsgateways: platforms zoals Mollie, Stripe, PayPal en stellen je in staat om betalingen te accepteren en je cursus te verkopen.

 

Succesverhalen van een paar van mijn cursisten van de trainingen online cursussen maken

Inmiddels heb ik al duizenden ondernemers mogen helpen met het creëren en verkopen van online cursussen.  Hier zijn enkele succesverhalen van oud cursisten van online cursussen die je kunnen inspireren:

 

 1. Kim Vermeer: Tot mijn grote geluk is het met binnen 1 maand gelukt mijn investering terug te verdienen. Sinds 2008 geef ik cursussen mandalatekenen. Regelmatig hoorde ik geluiden als: jammer dat je zo ver weg woont, ik kan niet op dinsdagavond, zijn er ook lessen in het weekend? Ze heeft haar cursus massaal verkocht en een passief inkomen gegenereerd. Dit stelt haar  in staat stelt om fulltime aan haar cursus te werken.
 2. Marlous Halmans: Ik heb in 2014 met haar hulp een online leeromgeving gemaakt voor mijn loopbaancoachingtraject. Inmiddels woon ik in Frankrijk en er maar helpen mijn andere coaches mijn klanten, met gebruik van mijn leeromgeving. Dit geeft mij zoveel vrijheid
 3. David van der Loo – Na maandenlang in mijn eentje zwoegen aan mijn eigen training verkocht ik er precies nul 🙁 Irene liet me een ander pad zien en hielp me om wél mijn eigen training van de grond te krijgen. Ik ben nu voorbij het kantelpunt van 1-op-1 werken naar groepstrainingen. Hierdoor kan ik méér mensen helpen, heb meer omzet, meer zekerheid over mijn verdienmodel en wekelijks meer tijd.

Conclusie: Ontgrendel je potentieel met een online cursus

Het creëren en verkopen van een online cursus is een krachtige manier om je kennis te delen en passief inkomen te genereren. Met de juiste aanpak en toewijding kun je vrijheid creëeren in je business en je klanten enorm goed helpen.

Download hier de Starterskit Online Cursus Maken

Online cursus maken en verkopen
Online cursus maken en verkopen

Hoe ik je hierin kan begeleiden: Via het jaarprogramma De Online Succes Academie
Lees direct
Een webinar geven
Webinars geven

Een webinar geven? Voorkom deze 6 valkuilen en start in 1 keer goed

Wil je een webinar geven?

Of ben je ooit al eens gestart dan weet ik bijna 100 % zeker dat dit het pad was dat je doorliep...Powerpoint presentatie maken voor je webinar


Je start met je powerpoint presentatie en …. je strandt halverwege ….

Want plots overvalt je twijfel, is de vormgeving wel hip genoeg? Laatst zag je een filmpje op You Tube hoe je een verbluffende goede presentatie kon maken, je start YT en na een uur klap je zuchtend je laptop dicht.

O ja… je was bezig met de presentatie.

Het is inmiddels tijd om je jongste uit school te halen of nog even een fles wijn te halen voor het weekend.

Maandag ga je weer verder. Beloofd.

Dit proces geldt natuurlijk voor alles wat ietsje meer tijd kost qua ontwikkeling.

Proef webinar geven


Misschien ging je zelfs een stap verder, je hield een proef webinar … maar daar bleef het bij. Ja, dat is wat mensen vaak doen, zeg maar. Omdat er belemmerende overtuigingen onder zitten.

Is het wel goed genoeg.

KAK.

Dat is zo’n rot overtuiging die er veel te vaak tussen door piept.

(Ben je ook klaar met deze shizzle... doe dan mee met ... “De Doorbraak”)
En wist je dit? Hoe langer je wacht hoe slechter de opname werd in je gedachten, terwijl er potentieel goud ligt te wachten op je.

Maar je zette niet door.
Herkenbaar? Sla je zelf niet voor je kop. Hulptroepen zijn onderweg naar je!


… Zo gaat het met meer dingen.

We onderschatten vaak hoeveel werk ergens in gaat zitten daardoor blijf je struikelen over alle obstakels - digitaal of qua mindset- die je onderweg tegenkomt.

Er is steeds weer een nieuwe steen waar je over struikelt tot je denkt

Ja LAAT maar.

Gaat toch niet werken voor mij.

Want laten we het nog eens hebben over het geven van een webinar? Dan deel ik gelijk mijn eigen fiasco met je.

Je start natuurlijk met het onderwerp maar voor dat je dan echt verder kunt met die dia’s denk je, mmm ga ik even meenemen naar volgende week want ik vind het toch nog heel lastig om echt een knoop door te hakken over het onderwerp.

En welke volgorde doe ik dan? Ik wil ook niet alles delen, maar het moet wel waardevol zijn, dus dat is struikelblok één.

Ben je toch verder gekomen? HOEZEE dan moet je het vervolgens goed gaan inrichten. Dus op naar de software.

Tja, welke zal ik toch kiezen?

Webinarsoftware kiezen 

Je maakt tenslotte een keuze voor een Nederlandse tool met goede reviews en geeft een willekeurige datum op.

Mmmm.

En dan de tijd kiezen. Zou dat een goed moment zijn voor je doelgroep?

Je twijfelt. Nou ja coach Huppeldepup doet het ook altijd op donderdag avond dus, jij ook. (Niet doen! Andere dag zoals dinsdagavond werkt beter… dan zijn mensen nog een beetje fris gedurende de week)

Dus goed, je maakt een datum aan zodat mensen zich alvast kunnen aanmelden.

O jakkes, zie je, je moet ook nog allemaal reminders aanmaken, jée wat spammerig. Dat sla je maar over. (Wel doen hoor! Je deelnemers zijn je allang vergeten en je kunt zo ook nog eens een keer wat opwarmen.)

Dat dat struikelblok twee hè, is techniek-paniek en we pakken gelijk nummer drie een vleug van je angst te pushy te zijn erbij.


Aanbod doen in je webinar


Maar je bent weer door. Je gaat nu vervolgens promoten:

Je zet het één keer in je nieuwsbrief en een keer op Instagram en op LinkedIn.

Mensen zijn niet heel erg enthousiast.
Nou, je doet het nog een keertje en dan denk je van jeminée, ik moet het wel heel veel promoten. Struikelblok vier was dat.

Maar nu nadert het moment suprême en je zit klaar voor het webinar en je weet niet wat je ineens over komt.

De zenuwen gieren door je keel.

Je gaat ineens aan alles twijfelen Zie ik er wel oké uit, is  mijn camera is hij wel schoon genoeg, doet mijn microfoon het wel? Je vergeet te ademen maar zet toch door.

(Dapper!)

Nu ben je dus eindelijk je webinar aan het geven en je hebt de teller van de deelnemers niet uitgezet, dus je ziet allemaal mensen die je halverwege het webinar verdwijnen.

De twijfel slaat toe…

Je stem begint te “uh uhhhhhh-en’

Door de verdwijnende deelnemers raffel je je verhaal af en kom je niet echt gepassioneerd over als je je aanbod doet.

Uitgeblust sluit je je webinar af.

Is dit het nu.

Niemand kocht. Je kunt wel janken en je geeft je er aan toe.

Wat een teleurstelling.

Ze lopen gewoon te liegen met zijn allen. Webinars werken niet! Niet voor mij, niet voor mijn markt en ook niet voor mijn doelgroep! Schreeuwt alles in je van binnen

Eenmaal uitgehuild herinner je dat je ook nog moet opvolgen, dat dat ook nog best verkopen kan opleveren.


Opvolgen vanuit je webinar


Je stapt nu over je oorspronkelijke gevoel heen van ‘ik ben te opdringerig’. De tranen deden deugd uiteindelijk (En als je dit toch echt hebt gedaan vind ik je een held hoor!)

Je vindt het wel heel ingewikkeld en heel spannend en heel zenuwachtig makend. Maar besluit toch nog één mail uit te sturen.

Je ziet dat 7 mensen zich uitschrijven.

Maar….

Je krijgt zowaar een verkoop.

Wauw! Het werkt toch?!?

Nou als je tot zover ben gekomen met lezen én je hebt het nog nooit gedaan dan ga je natuurlijk nooit beginnen met webinars geven.

En toch is dit ook hoe Ik ooit begon.

Ja

Echt.

Stel dat ik toen de handdoek in de ring had gegooid. Dat had mij (iets met 7 of zelf 8 nullen) gekost.

Sommige ondernemers die komen niet verder dan het eerste struikelblok. En andere ondernemers, die komen helemaal tot en met het eind. En dan nog werkt het niet zo voor ze als dat ze zou willen.

Er zijn een aantal ondernemers die vliegen er doorheen omdat ze zich richten op het proces en niet zozeer op die kleine aapjes die in hun oren zitten te blèren.

Let wel, ik heb zelf ook geblerd toen ik mijn eerste webinar afsloot. Ik verkocht namelijk helemaal niks. Ook niet in de opvolgende mails. Dus die aapjes ken ik ook maar ik heb ze getraind tot ze het bijna nooit meer doen.

Je wordt hier beter in als je het met een anti slip mat doet. 

Stap voor stap één beproefde methode volgt.


En die andere ondernemers? Die hebben waarschijnlijk iemand ingeschakeld die ze helpen om makkelijker over alle hobbels heen te stappen, zodat die hobbels niet meer zo groot zijn. Net als ik hierna deed.

Laatst zat ik met hem – mijn eerste webinar leermeester- op de bank. Hij grinnikte toen hij door mijn slides heen swipete. Ik wilde toch kijken of ik nog naar een volgend level kon. “Tjonge… ik voel hem echt’ zei hij. “Ik krijg echt zin om te kopen.” Natuurlijk gaf hij mij nog fantastische tips, er is altijd een new level.

En dat is wat ik jou ook kan leren hè?

Ook als je bij paaltje 3, de techniek bent gekomen, daar kan ik je zo mee helpen in De Doorbraak. Dan kijk ik gewoon even mee waar je tegen aanloopt in jouw proces. Of dat nou een webinar ding is, of een funnel tekstueel optimalisatie advies waardoor mensen wel gaan kopen. Of…

Iets technisch.


Wil je gelijk goed aan de slag?


Boek dan een sparringsessieLees direct
3 mythes online trainingen
Online training maken

3 mythes over online trainingen

#Mythe 1
Online trainingen moet ik voor een paar tientjes verkopen anders loopt het niet. Vaak denken mensen dat je een online training voor een habbekrats moet aanbieden omdat dit minder waard is dan een live training.Wat een bullshit vind ik dat.Een online training kan juist van grote meerwaarde zijn, omdat je klant het meerdere keren terug kan kijken. Hierdoor blijft het nog beter hangen dan…wanneer ze een keer een middagje een workshop bij je volgen.

Dan weten je klanten namelijk na 3 dagen nog maar  30 % van wat je ze vertelde.JA. Echt en heus. Wat is dan van meerwaarde denk je?Hoe je dit concreet aanpakt ontdek je binnenkort hier.


Over geld gesproken in relatie tot online trainingen….vanmorgen kreeg ik een mail van een High End coach.

Ik heb niets tegen high end verder. Alle waar is naar zijn geld.Het ging over een klant die van het verkopen van een online training van € 1000,- overging naar high end van € 42.000,-De eerste gedachte die mij te binnen schoot toen ik die titel zag… was… niet, dat zullen ze nooit betalen…en ook niet… wat zal ze hard moeten werken omdat waar te maken….maar… zou ze maar zo weinig mensen willen helpen met haar kennis wanneer ze het zo exclusief aanbiedt.Veel van mijn klanten willen en véél mensen helpen én ze heel goed helpen. En dat kan en het kan zelfs binnen hetzelfde programma doordat je flinke diversiteit aanbrengt in je onweerstaanbare aanbod.Hoe dat werkt vertel ik je op dag 1 al van “The Road to CASH & Freedom”

Doe je mee? Meld je dan hier even aan


# Mythe 2
Misschien denk jij dat je minstens tienduizenden euro’s aan advertenties kwijt moet zijn en een fancy website nodig hebt voordat je je een online cursus kunt maken en verkopen.- Die fabel wil ik hierbij ontrafelen… -Ik leer mijn cursisten de eerste inkomsten te krijgen aan het begin.De online training is dan bij lange na nog NIET AF.En doordat ze doen wat ze doen, er ook nog eens een nog véél betere effectievere online training van maken. Angela bijvoorbeeld, start daar vandaag mee! Ze begon onlangs en haar eerste betalende klanten starten dus vandaag.Hoe ook jij dit voor elkaar krijgt vertel ik je ook in  “The Road to CASH & Freedom” Doe je mee? Meld je dan hier even aan


#Mythe 3
Alleen B2B trainingen of marketing trainingen verkopen goed. Ook een mythe. Als we kijken naar Cocky van de voetentraining… die verkocht in het 1ste jaar voor meer dan 100.000 euro. En zij helpt dus mensen met…. probleemtenen…! En Claudia verdubbelde dat nog eens met haar training waarin ze mensen van hun relatieproblematiek hielp. Mensen die altijd de verkeerde partner kozen vanuit oogpunt van codependentie. Ook allemaal gewone particulieren met veel liefdespijn dus…Het is niet zo dat alleen maar B & B of marketing trainingen goed aanslaan. Vaak weten we gewoon nog veel te weinig van marketing af, of krijg je een vieze smaak in je mond van het woord verkopen alleen al. Ook daar gaan we dus mee aan de slag tijdens “The road”! En ook voor jou ligt deze kans te wachten.Ook als je het al eens gedaan hebt.Ook als je al eens een training maakte, maar niet afrondde, Zelfs als je vandaag nog geen idee hebt waar je het over wilt gaan houden…
Dit tackelen we allemaal samen van 13-17 maart a.s. want dan organiseer ik the Road to Cash & Freedom -challenge

Jouw super winstgevende & kwalitatief sterke online training maken we in 1 week, samen!

 

Lees direct
Geen categorie, Online training maken

Ondernemen in vrijheid

Hoe vrij ben jij momenteel?
Vrij van je agenda, locatie onafhankelijk en ... financieel vrij?

Zoals je weet help ik ondernemers met het creëren van meer vrijheid in hun bedrijf. Ik start met ondernemers altijd als eerste met agenda vrijheid.
Door te kijken waar je techniek voor je kan laten werken, het automatiseren van "dumb" processen, die saai zijn en - time consuming- en het delen van je kennis om je klanten zo goed mogelijk te helpen, zonder dat je je eindeloos herhaalt.

Groepscoaching hoort daar ook bij. Daarmee kun je én je klanten goed bedienen op tijden die je zelf bepaalt. En vrijheid creëren in je business. Ook in groepscoaching kun je genoeg individuele aandacht geven aan klanten. En de groepsdynamiek kan magisch werken.

UPLIFTING zelfs.

1 op 1 coach ik bijna niet ook vanwege dat ik het gevoel van vrijheid dat ik wil hebben en houden. Het liefst loop ik na 3 uur door het bos met mijn labradoodles....

Daardoor heb ik heel veel agenda – vrijheid.

Als je vanuit een helicopterview naar je bedrijf kijkt hoe het nu gaat.

Hoeveel wil jij werken?
Wanneer wil je het wel en wanneer niet? Er zijn vast momenten waar je ECHT op je best bent. Wanneer zijn die momenten er?
Hoe zou jouw droom werk week er uit zien?

Laatst bedacht ik mijn verjaarsdagscampagne op zondag. Het dan uitwerken is ook vrijheid. Jezelf toestaan als je ‘um voelt’ iets te ontwikkelen en niet star wachten tot maandag omdat je dan ‘moet’ werken.

Meer hierover op 14 februari (klik)


 Locatie onafhankelijk werken is momenteel niet zo heel ingewikkeld meer. Met een goede laptop kun je altijd overal werken waar je wilt hoe je wilt. Internet is overal, zelfs.

De vraag is als je op een prachtige inspirerende locatie zit: wil je dan wel werken?

En zou het ook wel moeten?

Als ik op een business trip ben in het buitenland, wil ik geen dagelijks werk doen zoals mails beantwoorden etc.

Ik wil een open mind hebben voor de ideeën en los komen van mijn business. En als ik voel dat ik er op dat moment iets mee wil doen, doe ik het.

Dus ook als je locatie onafhankelijke vrijheid wil ervaren, is een goede vraag om te kijken naar wat er moet gebeuren als je er niet bent en WIE dit voor je kan doen.

Een VA, assistent, stagiair eventueel. Ik begon hier ooit voor een uurtje per week mee.

Financiële vrijheid is de derde sleutel naar absolute vrijheid. Maar goed, ik merk dat de mail al weer heel lang wordt.

In de masterclass "Complete vrijheid voor ondernemers" wil ik hier alles over met je delen.

En het gaat niet over wat Keith Cunningham zegt: "How to passively become a millionair in thirty days with no money from your kitchen table in your bathrobe“ Een daarom is een 4 urige werk week ook in mijn ogen een utopie.

Een vierurige coach week kan wel
Lees direct
Wet van de aantrekkingskracht toepassen op je business
Geen categorie

Waar kan jij wat super -ondernemers- power bij gebruiken?

Waar kan jij wat super -ondernemers- power bij gebruiken?
Waar hou jij je nu nog véél te klein. Waar mag je groter denken?

Waar stel jij je mooie plannen uit en laat je leiden door uitstel gedrag, perfectionisme misschien?

Waar laat jij je voor karretjes van anderen spannen of luister je teveel naar je innerlijke criticus?

Geen oordeel! Been there en goed nieuws het is af te leren!

Het ondernemerschap is één groot persoonlijk ontwikkeltraject.

Vorig jaar maakte ik mijn plan voor een traject wat ik wilde opstarten waarvan ik wíst dat het niet makkelijk zou worden. En het was ook niet makkelijk, ik moest mijn weg vinden. Dus ik sprak met heel veel ondernemers en ik tweakte en schuurde aan het aanbod tot het paste als een handschoen. En toen vond ik EXACT de fijnste deelnemers voor mijn nieuwste traject Quantum Leap. YES!

De innerlijke criticus moest ik best vaak in de hoek terug bonjouren hoor, tijdens de zoektocht naar het tofste aanbod voor deze deelnemers. "Ze gaan toch niet helemaal naar Frankrijk rijden voor jou!" Voor sommigen is het Forepark in Den Haag al ver. Haha.

Terug naar jou. Best een rit hé dat ondernemerschap.

Er is één ding, één kwaliteit, één superpower die jou altijd kan helpen.

Dat is jouw Inner BADASS Zo noem ik dit alter-ego dat ik oproep als ik ff niet in mijn kracht sta. Want hé ik sta ook niet altijd als de meest zonnige verschijning op. Zeker niet nu het best een uitdaging is een huurwoning te vinden waar ik mag wonen met mijn twee Australian Labradoodletjes. Daar slaap ik momenteel toch wat slechter door. Zeker als ook blijkt dat het vakantiepark vol is, althans de huisjes waar ook honden in mogen. En het is zo 28 februari. (SLIK)

Dus die Inner Badass is EXTREEM belangrijk voor mij momenteel. (Ik heb inmiddels een aanhuurmakelaar in de arm genomen, by the way. Morgen ga ik wat bezichtigen)

Waar kan jij wat super power bij gebruiken?

Welke stoere plannen heb je opgeschreven en vind je nu toch best een tikkie spannend waardoor echte actie nog niet is genomen?

En als je een grotere versie van jezelf bij de kladden grijpt, Wat ga je doen.

Zou je meer video maken en plaatsen op LinkdeIn?

Een podcast starten en publiceren. Meer bloggen, nieuwsbrieven versturen ( en je niets aantrekken van de uitschrijvingen)

Een webinar geven, een online workshop, een online training?

Spreken op het podium?

Ik daag je uit je Inner Badass te claimen en om je daarmee te helpen hebben Jeanette Diepenbroek en ik een fantastische challenge ontwikkeld.

Doe mee, je ontvangt tijdelijk gratis:


1

4 korte - never gepubliceerde coachtool lessen: praktisch én spiritueel inclusief

Lorem ipsum dolor amet thundercats hot chicken ethical, neutra keffiyeh woke actually flannel. Ennui hot chicken echo park put a bird on it artisan pitchfork dreamcatcher wayfarers vexillologist poutine waistcoat la croix prism tacos. 

2

Zichtbaarheid claimen; we stoppen met het hannesen in de marge.

Zichtbaarheid claimen; we stoppen met het hannesen in de marge. We geven je heel veel inspiratie om maanden vooruit te kunnen en je geen uitstelgedrag meer hebt, omdat we ook kijken naar wat zorgt voor tussentijdse stagnatie. Denk aan planning, afleiding, focus verlies en het gebrek aan de juiste strategie... Maar ook aan blokkades en overtuigingen die je tegenhouden. Hier nemen we afscheid van voor eens en altijd

3

Money & Overvloed: wat is je blokkade op geld nu eigenlijk? 

We transformeren je energie om alle rijkdom te ontvangen met een krachtige oefening:
De wet van aantrekkingskracht leer je inzetten voor jouw business doelen
En ook:

Je herontdekt je unieke kracht die er voor zorgt dat de juíste klanten zich als een magneet op je aangetrokken voelen en niet kunnen wachten om met je te gaan werken

Jouw resultaat:

Praktische opdrachten om het geleerde écht te integreren

Stel ons al je vragen tijdens de live masterclasses

In vier dagen claim je je INNER BADASSNESS en ga je vol trots en actiematig je ambities achterna. Uitstelgedrag? Klein denken? Perfectionisme? Karretjes van anderen? NO more!

Je ontvangt onze masterclasses, opnames met opdrachten.

Ga je de uitdaging aan? Klik op de link of de button en meld je aan
Lees direct
Internet Marketing Tips, Klanten vinden, webinar geven tips, Webinar onderwerp kiezen

Hoe kies je een goed webinar onderwerp waar men massaal op inschrijft?

Heb je een product of dienst die je online wil verkopen?

Die je écht massaal wil verkopen?

Een jaarpogramma. (online) training, workshop of een event, coaching pakketten, strategiegesprekken?

Om deze massaal te verkopen kun je natuurlijk  e-mailmarketing inzetten. Dat kan echter maar tot een bepaald bedrag. 

Max € 300 zo.

Wat nog veel effectiever en winstgevender is het geven van een webinar.

Want in een webinar ga je onmiddellijk veel beter de verbinding aan.
De resultaten van een goed verkopend webinar zijn magistraal.

In april zette ik meer dan een ton met mijn webinars.

Ja, in één dag

Wil je nog meer bewijs dat dit echt de online tool is om online te verkopen?

Webinars geven vind ik fantastisch.

Echter net voor ik mijn webinar scherm aanzet even niet hoor. Ik ren dan zeker 3 keer de trap op of af.

Heb ik genoeg water staan?

Doet mijn geluid het wel?

Klopt de aanmeldpagina. Nog even een keertje checken….

De webinarkriebels en de webinarzenuwen krijg ik dan.

En “Oh, wat als ik nu de verkeerde link heb doorgestuurd en de helft niet kan komen opdagen.

Ja, van-die-dingen heb ik nog ook steeds. En natuurlijk gaan er dingetjes mis. Ook die verkeerde link is wel eens toegestuurd helaas.

Of dan komt mijn zoon met een tussenuur thuis tijdens mijn webinar zonder sleutel en belt net aan terwijl ik mijn aanbod doe.

Aaaarghh… eerder schreef ik hier al eens een blog over en weet je … die blunders horen erbij. Het maakt niet uit. Mensen vinden het alleen maar geweldig als dit gebeurt.

“Hahaha” lees je dan in de chat. “Je lijkt wel een echt mens!”

Je kijkers denken dan ook: hé als dat haar gebeurt …. En ze heeft toch zulke goede resultaten. Waarom zou ik het dan ook niet kunnen. En daar deel ik deze alinea ook voor. Hopelijk haal ik hiermee een bezwaar weg, je kunt ook webinars geven als je hondentrainer bent en de bel zou af kunnen gaan en de honden zouden aanslaan…

Dat maakt het juist heel krachtig. Ik hoop dat je inziet dat het ook voor jou kan werken.

Jij kunt dit ook.

Na zo’n webinar hebben we weer een heel ander soort webinargevoel.

Het meest fantastische en ook verslavende gevoel dat er bestaat: “webinareuforie.”

Je luisteraars zijn laaiend enthousiast. Je zet in een uurtje meer dan 10.000 euro om.

DAT! IS! GEWELDIG!

En dit is voor iedereen met een online product mogelijk. Als je weet wát je moet vertellen en wat je geeft aan inhoud in het webinar.

Dus het begint bij het onderwerp:

Het moet natuurlijk een beetje sexy zijn.

Uitdagen.

Een resultaat beloven én waarmaken!

Ik zie teveel flut webinars langskomen waarin wel 20 minuten wordt uitgeweid over de webinar trainer zelf. Je moet natuurlijk weten wie het verhaal met je deelt maar in een webinar van een uur 20 minuten babbelen over jezelf is niet in verhouding.

En bestaat een goede verhouding.

Ik geef je alvast een goed idee hoe je tot een goed onderwerp kan komen waardoor je veel meer deelnemers krijgt en klanten maakt in je webinar.
Denk aan je ideale klant. Denk aan zijn of haar probleem.

En vraag hem of haar in gedachten:

“Wat zou je het allerliefste willen?”.

……………………….……………………….……………………….

Schieten er al een aantal ideeën in je hoofd? Schrijf ze op!

Dit idee ga je verwerken in je titel.

Wat heel goed werkt is een aantal stappen aan te bieden die een bepaald resultaat beloven


In een aantal stappen bijvoorbeeld:

 • In 6 stappen om een betere relatie te krijgen met je puber
 • In 7 stappen om succesvol online te ondernemen
 • De 11 stappen die elke ouder moet kennen om te weten hoe je je baby kan laten doorslapen en jij weer fris opstaat

En geheimen doen het ook altijd heel goed

Iedereen wil het geheim leren kennen achter … het probleem waar zij mee kampen, toch?

 • 5 geheimen van een succesvolle online cursus
 • De 6 geheimen van een gezonde liefdesrelatie
 • De 7 geheimen hoe je je puppy zindelijk krijgt

You get the clue?

Wat wordt jouw topic?

Waar ga jij het over hebben?

Heb je hier een mening over die je graag wil delen? Laat het dan hier weten!

Meer leren over mijn geheime wapen: en leren direct te verkopen in je webinar? Druk op de knop hieronder om te starten.

*Let op: eenmalig masterclass, wees er snel bij!*Auteursrecht foto:  123RF Stockfoto

Lees direct
recessie 2022: word een unstoppable ondernemer
Geen categorie

recessie 2022: word een unstoppable ondernemer

Recessie 2022: zo word je een unstoppable ondernemer

Vind jij het ook momenteel best een ingewikkelde tijd voor jou als ondernemer?

Er is IETS dat je kan helpen.

Je vertrouwen in je ondernemers skills.

In kansen en in groei.

Tony Robbins zegt dit over deze ingewikkelde tijd. De tijd waar we nu in leven, is een cyclus die constant weer terugkeert. 

We zitten nu op het tweede vlak, bad times create strong people.  Goed nieuws dus, eigenlijk:  we komen er sterker uit uiteindelijk.
Dus het is zaak dat je bij blijft en kansen ziet.

Waar kun je zelf op letten op het moment dat je je ‘shaky’ voelt.

Misschien denk je:

Ik ga een tandje minder. Minder investeren in mijzelf. Ik kap met trainingen volgen. Ik stop met adverteren. Ik ben op mijn hoede.

En toch is dit een tijd waar het er op aan komt.

Waar de meeste mensen wachten.
Waar mensen bevriezen.

Het kleiner spelen.

Kijken waar het heen gaat met de wereld.

Maar als je alleen maar dit uit dit artikel meekrijgt: dat is het tegenovergestelde van je moet doen.

Dit is de tijd om te innoveren


Om te creëren.

Om je potentie volledig uit te nutten.

Want er komt niet veel concurrentie aan.

Dit is waar er nu juist kansen liggen. Voor JOU.

Ik bouwde mijn bedrijf midden in de crisis in 2008 en floreerde. Via marktplaats 🙂 In 2020 had ik mijn beste jaar ooit.

Mijn business ontplofte.

Had ik dat voorzien?

NEE! Maar ik stopte niet met zien van kansen. De advertentiekosten dropte naar een paar euro per lead en ik investeerde in de advertenties voor mijn challenges en kebang! Ik deed mijn grootste lancering ooit. Een ton in 1 dag. (OMG)

Het is begrijpelijk dat je eerder in de angstmodus duikt dan naar groei

Want wat er met onze brein gebeurt in tijden van recessie is dat we ons focussen op hoe het verkeerd kan gaan.

En tegelijkertijd heb je een keuze.

Je kunt je net zo goed focussen op de kansen die er juist nu liggen. 
Juist nu kan je business enorm floreren.

Door Unstoppable Te Worden. 

Door in te spelen op wat er gebeurt

Juist nu kun je meer mensen helpen. 

Dat brein gaat dan van “ahhh” naar “Wauw”.

Want jij hebt de regie.

Er is dus één ding wat we moeten beschermen in tijden van recessie. En dat is onze business mindset en ons vertrouwen.

Bescherm dat vertrouwen in jezelf en in je ondernemers skills

Ik ga wat controversiële tips geven maar het helpt je vertrouwen te beschermen en positief te blijven.

Zo bouw je vertrouwen op als je voelt dat je shaky wordt.
Wees super alert op waar je gedachten heen dwalen….

3 tips om unstoppable te ondernemen, juist nu

 • Schrijf je compelling future op. Wat wil je volgend jaar bereiken en hoe ziet je beste jaar er uit, wat zet je om, waar ga je heen, met wie werk je, hoe voel je je op dagelijkse basis. Wat is de You 3.0!
 • Baal er stevig van als je niet doet wat je zegt dat je zou doen. Bekijk je compelling future opnieuw. Maak er een droomboard van. Maak het visueel. En grijp jezelf bij de kladden, neem een accountability buddy, schouders eronder en go!
 • Own dit nieuwe mantra: Ik ga door, tot het mij lukt. Succes bereik je niet ‘overnight’. Je tweakt en je zoekt, je evalueert en je groeit. Soms zit je er net maar 2 mm vanaf en ligt het daar op je te wachten. Ga dóór! 

En stop hiermee:

 • Externe media: Kijk minder naar het nieuws. Het brengt je alleen maar twijfel en narigheid, je krijgt alleen maar te zien wat er op dit moment FOUT gaat in de wereld. Doe het bijvoorbeeld een week gewoon niet. Kijk eens hoe je je voelt.
 • Vergelijking: Vergelijk je niet met anderen. Social Media laat je zien wat er allemaal mogelijk is én is zo verleidelijk omdat je vaak start met je te vergelijking met wie dan ook. Je weet helemaal niet wat er in het leven om gaat van de ander. Comparison is a thief of joy en steelt je vertrouwen. Doe het minder… doe het niet. Vergelijk jezelf met wie je vorige jaar was en nu. Dat is pas een eerlijke vergelijking.
 • Let op je innerlijke criticus. Het Imposter syndrome ligt op de loer… kijk naar het verhaal dat je jezelf vertelt op het moment dat je gestrest voelt en gespannen bent of bang gevoel. "Ik bent een uitsteller en een lapswans, Ik bent een digibeet, ik ben nog niet de expert, wie zit er op mij te wachten...." Allemaal bullshit story’s die je niet versterken. Je brein kan zich goed focussen op wat verkeerdgaat en je op je kop zitten. Wees je er bewust van dat jij kunt beslissen waar je je op richten. Verander je focus. Denk weer aan je groei het afgelopen jaar…

Ik sluit graag positief af 

 • Kijk naar wat en wie je kunnen versterken. Een community met likeminded ondernemers die willen groeien,  inspirerende video’s (you tube  mijn kanaal begint zich te vullen met korte inspirerende pareltjes!) en werk dagelijks en bewust aan je business mindset. Zie het als een spier die je traint…hoe meer je bewust bent van hoe je de regie kan pakken, des te sterker je wordt. 
 • Modeleer wat werkt: Het slimste om te doen als je wil groeien is om niet alleen het wiel gaan zitten uitvinden Kijk naar het plan dat andere succesvolle ondernemers gebruiken. Neem het plan over, laat je aan de hand nemen.

En pas op voor de tyranny of how want ook hierdoor kun je bevriezen

Je staat mogelijk op met gedachten als:

Hoe krijg ik meer klanten

Hoe blijf ik positief

Hoe maak ik meer geld.

Verander het hoe in deze naar wie!

Wie is al daar waar ik heen wil, wie is mij voorgegaan, wie kan mij meer leren.
Dit helpt je op weg! 

Ik hoop dat dit je artikel je inspireert.  Laat het hieronder weten, dat waardeer ik zeker!

Tot slot, als we het over modelleren en plannen hebben:

Sinds 2011 zorgen mijn online trainingen altijd voor een tweede inkomensstroom. Heb jij dit al voor elkaar?

Zo niet, dan heb je een goed plan nodig!

Heb jij een goed plan voor je online training? 


Of kun je wel wat hulp gebruiken?

Speciaal voor ambitieuze ondernemers die echt in actie willen komen geef ik een gratis Masterclass waarin ik stap voor stap uitleg hoe jij moet beginnen aan het creëren van zo’n online training en hoe je er een daverend succes van maakt. In tijd én in geld.

Bespaar je kostbare tijd door gewoon even gratis mee te doen en help straks veel meer mensen tegelijkertijd. Je krijgt direct een grote voorsprong en antwoord op al je prangende vragen!
Meld je hier eventjes aan >> 

Lees direct
business mindset

Perfectionisme loslaten, ontdek de kracht van imperfectie

Ben jij iemand die eindeloos aan het tweaken is tot alles RETEgoed in elkaar steekt en alles, ALLES, klopt?

Maar weet dat het ook niet in één keer perfect hoeft te zijn. In dit artikel ontdek je de kracht van imperfectie en hoe jij dit kunt toepassen in je (online) business

Ik hoor van dat ondernemers vastlopen door de wens het écht héél goed te doen, daardoor bevindt er zich GOUD in de computers van veel ondernemers en worden er vele vele euro's weggegooid. Jouw tijd is geld waard en dat getreuzel en gemauw kost je je ondernemersplezier en laten we wel wezen: klanten en dus GELD.

Het kan nog niet online, want de weggever is nog niet goed genoeg.

Of de landingspagina moet eerst nog geoptimaliseerd worden, dus ik zet hem nog niet live. En dat gaat met vele projecten in het ondernemerschap zo

Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn....

Ze struggelen,  Ze twijfelen, hebben kopzorgen, piekeren en liggen wakker.
Als jij dit bent, hoeveel uur per week besteed je dan eigenlijk aan dat oppoetsen van online trainingen, webinars, weggevers en breng je ze nooit uit omdat het niet goed GENOEG is? En hoeveel verspil je aan het gepieker over klanten, omzet, doodlopende funnels en onafgemaakte projecten...?

Zo proef je nooit het succes....

Ook het maken van online trainingen  is best wel een project.
En toch.... Het wordt niet perfect te zijn. Dit kan zelfs nooit perfect worden. Want je zal telkens nieuwe inzichten krijgen. Alles heeft groei nodig. En die groei ervaar je ook door het synchroon aan te pakken: het in de markt zetten én door ontwikkelen.

Dan doe je de ervaring op om het te optimaliseren. Want, een online training is niet in steen gebeiteld . En dat kan best wel spannend zijn natuurlijk. Want ja, mensen kunnen er zomaar op gaan reageren als je het neerzet. En je kunt dit zien als kritiek, (valkuil voor de perfectionist.... de innerlijke criticus gaat dan makkelijk met je aan de haal....) 
Maar bekijk het dan zo: je leert en krijgt een inzicht waardoor het nog beter wordt.

En... je hoeft niet eens met de feedback iets te doen.... wat uiteindelijk bepaal je dat ook zelf.
 
Een structuurjunkie kan vreselijk behoefte hebben aan genummerde lessen bijvoorbeeld. Die zal je vragen: "kun je de lessen niet doornummeren? Dan weet ik waar ik ben gebleven."

Iets wat voor jou wellicht niet handig is omdat je het anders wil aanbieden. En in een goed LMS, (learning management systeem) kun je meegeven waar de cursist is gebleven, zodat hij dat gewoon kan opslaan, dan is dat hele doornummeren niet eens nodig.

En natuurlijk krijg je ook feedback waar je fantastische inzichten door krijgt.

Waardoor je online training, webinar of e-book nóg beter wordt dan je zelf had kunnen bedenken. 

En door de tijd heen krijg je mogelijk ook nieuw voortschrijdende inzichten.


Dat is de kracht van imperfectie...


En ben ik daar NIET 'schuldig' aan, ben ik dan zo'n miss perfect? Haha, néé! Mijn coach leerde mij ooit imperfect action is better than perfect inaction ... en dat klopt TOTALLY.

Onlangs wees Idelma Del Mar mij op mijn verborgen goud... ik maak namelijk elke week inspirerende videootjes, verre van perfect met een maandagmorgen gezicht.... die zo imperfect zijn en puur, en waardevol dat ze je compleet aanzetten. Week na week.

En die, juist die... die gaan we op You Tube zetten. Want daar heb ik veel kansen laten liggen. Vanwege de uhs en ahs en laten we wel wezen, stomme ijdelheid . Ben je al benieuwd, kijk dan hier en abonneer je hier op mijn You Tube Kanaal...

Evalueer je acties en groei

Perfectionisten zijn vaak bang om te falen. Daardoor blijven ze maar achter hun eigen staart aan rennen.

Maar wat als falen niet bestond?

Want evalueer jij je acties? Ik doe dit continue. Hierdoor wordt wat ik doe altijd weer beter en beter. 

En de som van dit alles maakt je een succesvolle ondernemer. 

Wat succes ook voor jou mag zijn. Want dat bepaal jijzelf en perfectionisten hebben daar ook wel moeite mee. Want die vergelijken zich continu met alles en iedereen. En daar wordt je niet alleen doodmoe maar ook nog eens stikongelukkig van.

Je kunt jezelf alleen vergelijken met wie je gisteren was. Dus zie je groei daarin, zie de lessen die je leerde, waardeer jezelf voor elke stap die je weer gezet hebt. 

Snijdt dit verhaal hout? 

Ik heb nog heel wat meer geheimen die ik met je wil delen. Ook dát ene dat voor mijn doorbraak zorgde, na jaren omzetten te draaien van 30k.

Ben je ook benieuwd naar "Hét geheim" dat niemand je vertelt, dé basis achter het succesvol online ondernemen?

Klik dan hier >>

Maak van je leven een masterpiece
dankzij

"Het best bewaarde geheim" voor jouw doorbraak 
naar minstens € 10.000,- extra per maand 
met maar 6 uur klantentijd
Ontdek hét geheim >>

Lees direct
Wat is een online programma
Geen categorie

Online programma – Wat is een online programma?

Wat is een online programma?

Online Programma is een ander woord voor een online training of een online cursus, aangevuld met ondersteuning. Dit noemen we ook wel een blended learning. Gemixt dus net als in je keukenmachine. 

Iedereen kan zijn eigen online cursus kan maken en de E-learning markt zit nog steeds heel erg in de lift. Nederlanders besteedden in het afgelopen jaar voor €3,8 miljard aan e-learning  Het afgelopen jaar groeide de hele e-learning markt met €1,1 miljard!


Je kunt een Online Programma gebruiken om elk type cursus te maken, of het nu een trainingsprogramma, een certificeringsprogramma of zelfs een zakelijke cursus is. 

Wat belangrijk is om echt na te denken over waar je ideale klant naar verlangt en waar hij tegen aan loopt. Die vaardigheden en skills kun je ze dan leren in de training.


Voeg video's en powerpoint presentaties toe. 


Een belangrijk kenmerk van een Online Programma is noodzaak om tegemoet te komen aan de leerstijlen van je cursist. Voeg dus video's en diavoorstellingen toe aan elke les toe te voegen. Dit maakt het voor leerlingen gemakkelijker om mee te doen en in hun eigen tempo te leren.  Je kunt video's, afbeeldingen, tekst, audiobestanden en andere media uploaden naar je cursussen. Na het uploaden kun je ook  quizzen, opdrachten en interactieve activiteiten toevoegen. Cursussen kunnen worden gemaakt in praktische elke taal.


 Stel betalingsopties in. 


Je kunt ook kiezen hoeveel je per leerling vraagt. Als je gratis lessen aanbiedt, kun je nog steeds geld verdienen door premiumdiensten aan te bieden, zoals extra ondersteuning of extra materialen. je kunt prima extra coaching aanbieden, of een upsell doen naar een format dat je klant nog beter helpt.


Verkoop je online cursus


Je online cursus verkopen kan via e-mailmarketing en via webinars. Dat is echt de meest gemakkelijkste manier om geld te verdienen met een online programma. Je kunt je cursus verkopen via je website of via andere platforms. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van affiliate diensten. 


Promoot het.


Als je wat extra geld wilt verdienen, naast je uurtje factuurtje klanten dan kun je beginnen met een kleiner online programma. Wil je veel meer omzet draaien dan kun je ook werken met een groepsprogramma of een vip programma. 

Met meer dan 1 miljoen nieuwe gebruikers in het afgelopen jaar zijn online programma's nog altijd - ik heb ze al sinds 2011 😉  - fantastisch om  te gaan gebruiken als extra verdienmodel.

Hoe je hier snel mee aan de slag kunt?

Bekijk hier >>Lees direct