Wat is de ideale lifestyle die je ook wilt gaan creëren voor je bedrijf?

“mijn moeder was lief, maar ze was altijd aan het werk?`

Vorige week vroeg één van mijn klanten mij:” Ireen, ik wil heel graag met je spreken, want volgens mij doe ik het echt helemaal niet. Ik ben alleen maar aan het werk. Ik heb dat bedrijf gebouwd waarmee ik heel veel klanten kan helpen. En ik ben zoveel aan het werk. Vrijheid heb ik niet en ik luister net naar jouw video waarin je zegt dat je van 10 uur tot 3 uur werkt en dat je genoeg sport. HOE heb jij dat gedaan? Hoe zit jouw leven dan in elkaar?”

Inderdaad werkte ik van 10 tot 3 ten tijde van de opgenomen video.
Mijn kinderen zaten destijds op school, gingen niet naar de naschoolse opvang omdat ze dat vervelend vonden en ik maar 5 minuten lopen van school af thuis werkte. Dus ik haalde ze na school op en dan waren ze thuis. Vaak ook met vriendjes. Drie zonen + vriendjes in huis en de hond, stel je maar even voor wat een drukke boel het was.  

Liever luisteren? Klik dan op de opname

De enige pauze die ik had was tussendoor om de hond uit te laten. Direct om 8 uur in de ochtend ging ik sporten en dat deed ik vier keer in de week. En ik had één grote groep cursisten die ik begeleidde tijdens die jaren. Ik had een grote lancering in oktober en ik de hele grote lancering in april. En dan had ik ongeveer veertig, vijftig cursisten en bij elkaar had ik mijn programma vol.

Ik had één assistent die mij hielp bij het begeleiden van mijn cursisten. Eens per twee weken coachte ik mijn cursisten online.  Iedereen kon aansluiten en vragen stellen. Een keer per dag deed ik mijn ronde op Facebook om de tussentijdse vragen te beantwoorden en verder deed ik een beetje marketing om toch zichtbaar te blijven. Het grote voordeel hiervan was dat ik enorm veel tijd had.

Er was ook een nadeel.

Op het moment dat ik moest lanceren, greep het me echt naar de keel: ik MOEST presteren. Want ik moest weer die 40- 50 klanten vinden voor mijn programma. En als je iets vanuit moeten doet staat er veel spanning op.

Dus daar moest ik wel iets op vinden,

Oplossing vanuit de markt

En eerste instantie kwam de oplossing vanuit de markt. Ook na mijn lanceringen bleven de aanvragen binnenstromen en dus besloot ik mijn programma ‘ongoing’ te maken. Maandelijks middels of een challenge of een webinar of gesprekken mijn programma te vullen.

En ik ben toen ook gaan kijken hoe wil ik leven. Ik begin nu om half negen. Ik werk tot twaalf uur. Dan laat ik de hond uit – we joggen samen een rondje, goed voor haar beenspieren want helaas heeft ze milde hd - gaan lunchen en dan heb ik van 1 tot 3 ook aan het werk. Daarna gaan we weer lekker wandelen.

Ik heb nu twee grote groepen cursisten en één keer per twee weken coaching.  Ik doe ook wel veel meer aan marketing en ik vind het ook heel erg leuk als online marketing strateeg. Het daagt mij uit en ik geniet er van om lekker te freewheelen.

Die hele spanning van dat moeten lanceren is eraf.

En ik ben blij dat die druk eraf is.

Ik heb ook genoeg vrijheid om minstens vier seminars voor Tony Robbins te begeleiden, meestal worden het er 6 of 7 trouwens. 🙂

Wat is dan jouw ideale lifestyle voor je business?

Dit is hoe ik het ideale plaatje hebt gecreëerd. En het is goed om met regelmaat te kijken: wat is dan jouw ideale lifestyle voor je business?

Dit verandert ook in welke fase van je ondernemerschap je zit. En om te voorkomen dat je je laat leiden door de uren dat je assistent wil werken, of wanneer je klanten met jou willen werken.

(Her) schets dan eerst eens jouw ideaalplaatje.

En om daartoe te komen is het natuurlijk heel belangrijk om te weten wat je wil bereiken op de lange termijn.  En niet alleen voor jezelf, maar ook voor je klanten.

Mijn missie is dat ik ondernemers leer hoe ze minstens 20% procent in de maand minder hard hoeven te werken in hun business, zodat ze meer vrijheid ervaren en ook kunnen doen wat ze ook heel happy maakt. En dat kan dus onder andere door ook online trainingen in te zetten of online programma's in te zetten. Of hybride te ondernemen: een gedeelte online en gedeelte stuk offline en live. Er zijn zoveel mogelijkheden.

Als jij nu kijkt naar jouw business, hoe zit dat dan voor jou? 

Wat jouw grotere missie en waarom wil je het bereiken?

Want je kan natuurlijk kei en keihard werken. Maar als je ook een gezin hebt met wie je ook heel graag meer tijd wil besteden dan je bent keihard aan het werk met die missie dan gaat het dus niet zo goed.

Want waar doe je het allemaal nu voor? Zoals ook in het boek staat van Stephen Covey hoe wil ik aan het einde van het leven terugkijken? Wil ik dan dat ze zeggen: “Mijn moeder was lief, maar ze was altijd aan het werk?`

?!

Daarom heb ik een paar vragen voor je. Als je hier antwoord op geeft creëer je hiermee je eigen ideale bedrijfsleefstijl die jou gaat dienen.

Hier komen ze:


Hoe zou jij heel graag willen leven?

Wat is dan bijvoorbeeld je ideale dagritme?

Waar wil je leven?

En wat hoeft dat niet in Nederland te zijn.

We zijn aan het kijken naar huizen in Frankrijk om te onderzoeken of we daar willen wonen. Want mijn business is zo ingericht dat we kunnen werken waar we maar willen.

Hoeveel uur wil jij ook werken per dag?

En op welke momenten ben jij op je best?

Wie ben jij als persoon en wat heb je voor focus momenten nodig op een dagelijkse basis. Want de één die heeft gewoon meer me time nodig en die wil ook niet de hele dag in de spotlights staan.

En ook dat heeft impact op het bedrijf?

En hoe jij het liefste je bedrijf wil runnen en hoe groot mag het worden?Als je kijkt naar jouw ideale werkdag en je zou elke dag de hele dag moeten vergaderen en overleggen met een groot team, is dat dan jouw ideale job? Kan, hoeft niet. Dat is per persoon ook anders.

En als je bijvoorbeeld een kantoor hebt gehuurd, en je gaat daar elke dag heen om te werken met je assistentes en personeel, is dat wat je wilt?

Locatie onafhankelijk  werken

Maar is dat eigenlijk wel wat je in je core heel graag wil? Of wil je het liefst gewoon locatie onafhankelijk ergens werken?

Want je team kun je natuurlijk overal digitaal ook ontmoeten. Ik heb samen gewerkt met  assistentes in binnen en buitenland die ik nog nooit heb ontmoet in real life. En natuurlijk had ik dat ook leuk gevonden als dat wel zo was. We hebben goede samenwerkingen opgezet en dat kan met mensen overal ter wereld. En je hoeft niet per se ook een kantoor te hebben om een succesvol bedrijf te runnen.

Alles is mogelijk. Nou, als jij een idee hebt hoe je ideale werkdag eruit wil zien om het lekker flow te kunnen werken, ga er dan ook eens kijken naar je week en ga eens kijken naar:

Wat zijn dan goede momenten om mijn sales calls in te plannen?

Er zijn ook bepaalde momenten die het handigst zijn om ze te doen. Op maandag of  dinsdag bijvoorbeeld, dan kan je ze nog goed opvolgen. Zit daar een weekend tussen dan gaat dat minder goed.

Dus wat is dan ook een logisch moment om dat in te plannen? En past dat ook, zeg maar in jouw eigen ideale werkdag? Zo is het natuurlijk ook voor het geven van webinars.

Wat zijn dan ideale momenten voor jou om webinars te geven?

Natuurlijk moet je ook denken aan en wat is het handigste voor mijn ideale klant?

Maar denk eerst even aan jezelf ben ik echt vol in mijn energie en kan ik inderdaad leveren? En bij heb ik genoeg power en enthousiasme om dat webinar te geven?

En welk moment is dan daar geschikt voor in een week of in een maand?

Wanneer ben ik op mijn best om mijn klanten te coachen

Hetzelfde geldt voor het coachen van je klanten. Of je nu één op één coacht of in groepen. En wat is dan een geschikt moment voor jou om daar mee aan de slag te gaan? En natuurlijk kun je ook rekening houden met je klanten. Maar denk voor jouw ideale work lifestyle eerst aan jezelf.

Waarvoor jíj happy van?

En wat zijn ideale moment om echt die marketing te doen?

Als je echt een jaarplan heb en je hebt doelen gesteld. Je weet ook hoe je aan je klanten komt, dan weet je ook wat je exact te doen hebt aan marketing?

Kijk dan ook verder:

Wanneer is het een geschikt moment om te creëren?

Dus wanneer is mijn creativiteit om video's op te nemen of blogs te schrijven of podcasts te maken? Ik heb ook zo'n vast moment in de week ingepland. Heerlijk, ik kijk er altijd al naar uit. Daar staat ook in mijn agenda: Content creatie nooit in te vullen met andere zaken. Die momenten zijn heilig voor mij. Ga ook eens kijken welk moment in de week dat voor jou is.

En waar wil je nou eigenlijk naartoe?

Als je kijkt naar je bedrijf het grote plaatje, wat is dan ook de juiste grootte van het bedrijf wat je wil bouwen? Wil je het liefste alleen werken of wil je heel graag met een klein team aan mensen werken?  Of een groot team? Wat heeft jouw voorkeur?

Een simpel business model

Je kunt je bedrijf ook met een simpel businessmodel heel groot maken en je hoeft het niet heel gecompliceerd te maken.


You are the creator of your life and the manager of your circumstances


En jij staat aan het roer. Je kunt op ieder moment als zelfstandig ondernemer het roer om gooien als je niet happy bent in je bedrijf.

In de waan van de dag vergeten we soms ooit waarom we zijn gestart met ons bedrijf. En heel vaak is dat natuurlijk dat je complete vrijheid hebt en dat je zelf mocht bepalen met wie je werkt, wanneer je werkt en waar je werkt.

En toch kan het ineens voelen alsof je in een keurslijf wordt geduwd.

Ik nodig je graag uit daar eens  even uit te stappen. Om eens te kijken hoe simpel kan het eigenlijk zijn als ik weer de regie terug pak en bepaal:

Hoe wil ík werken?
Hoe wil ík dat mijn bedrijf eruitziet?

Ik wil je er graag wat meer over vertellen hoe je een simpel bedrijf kan bouwen waar je meer vrijheid krijgt in je business. Binnenkort ga ik hier een masterclass over geven.
Kijk even hier en meld je er voor aan.

En ga voor nu ga aan de slag met de vragen. Hoe wil je leven? Waar wil je leven? Waar wil je werken? Hoeveel uur wilde je werken? En hoe zit jouw optimale werkdag eruit? Ik wens je heel veel succes en zie je graag online verschijnen!

Comments

comments

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis PDF, maak van je online training een daverend succes

>