Tips voor een goede landingspagina

Wat is een landingspagina?

Dit is de pagina waar je als “doorklikker” op landt vanuit bijvoorbeeld een nieuwsbrief, een adwordsadvertentie, een banner op een website.

vliegtuigStel dat je op een advertentie zou klikken omdat je op zoek bent naar een fijne hondenmand. Je landt vervolgens op een website met producten voor huisdieren en je moet vervolgens nog verder via het menu of via de zoekfunctie op zoek naar die hondenband.  Typisch een voorbeeld van een slechte landingspagina.

Je ergert je en klikt misschien wel weg. Dag toekomstige klant!

Op een goede landingspagina:

→Identificeer je eerst de juiste ‘Call to action’ van de pagina

→Spreek je doelgroep aan

→Leid je de weg naar aankoop of inschrijving

1. Wat kan de juiste Call to Action zijn voor de pagina?

-lid worden van je nieuwsbrief

-contact opnemen

-inschrijven workshop

-aanschaf product

2. Wat gaat er om in het hoofd van je toekomstige klanten?

Waar zijn ze naar op zoek? Moeten ze nog overtuigd worden of zijn ze al klaar om te kopen? Tekstueel  ga je hiermee aan de slag. Heeft de bezoeker een opsomming nodig van alle pluspunten van het product? Maak een heldere opsomming om te overtuigen.

3. Grafische elementen

Wijs aan waar ingeschreven moet worden, plaats een button op de link. Maak het ook weer niet te druk. Geef de bezoeker niet te veel keus om te klikken en  leid je bezoeker naar de link.

schrijf-je-nu-in

Comments

comments

Wil je deze tip delen? Dat waardeer ik zeer!

Irene Ogier

Internet Business Coach: versterkt ondernemers met het opzetten & optimaliseren van je online business zodat je meer vertrouwen, klanten, en omzet krijgt.

>