• Home
  • Blog
  • recessie 2022: word een unstoppable ondernemer

recessie 2022: word een unstoppable ondernemer

recessie 2022: word een unstoppable ondernemer

Recessie 2022: zo word je een unstoppable ondernemer

Vind jij het ook momenteel best een ingewikkelde tijd voor jou als ondernemer?

Er is IETS dat je kan helpen.

Je vertrouwen in je ondernemers skills.

In kansen en in groei.

Tony Robbins zegt dit over deze ingewikkelde tijd. De tijd waar we nu in leven, is een cyclus die constant weer terugkeert. 

We zitten nu op het tweede vlak, bad times create strong people.  Goed nieuws dus, eigenlijk:  we komen er sterker uit uiteindelijk.
Dus het is zaak dat je bij blijft en kansen ziet.

Waar kun je zelf op letten op het moment dat je je ‘shaky’ voelt.

Misschien denk je:

Ik ga een tandje minder. Minder investeren in mijzelf. Ik kap met trainingen volgen. Ik stop met adverteren. Ik ben op mijn hoede.

En toch is dit een tijd waar het er op aan komt.

Waar de meeste mensen wachten.
Waar mensen bevriezen.

Het kleiner spelen.

Kijken waar het heen gaat met de wereld.

Maar als je alleen maar dit uit dit artikel meekrijgt: dat is het tegenovergestelde van je moet doen.

Dit is de tijd om te innoveren


Om te creëren.

Om je potentie volledig uit te nutten.

Want er komt niet veel concurrentie aan.

Dit is waar er nu juist kansen liggen. Voor JOU.

Ik bouwde mijn bedrijf midden in de crisis in 2008 en floreerde. Via marktplaats 🙂 In 2020 had ik mijn beste jaar ooit.

Mijn business ontplofte.

Had ik dat voorzien?

NEE! Maar ik stopte niet met zien van kansen. De advertentiekosten dropte naar een paar euro per lead en ik investeerde in de advertenties voor mijn challenges en kebang! Ik deed mijn grootste lancering ooit. Een ton in 1 dag. (OMG)

Het is begrijpelijk dat je eerder in de angstmodus duikt dan naar groei

Want wat er met onze brein gebeurt in tijden van recessie is dat we ons focussen op hoe het verkeerd kan gaan.

En tegelijkertijd heb je een keuze.

Je kunt je net zo goed focussen op de kansen die er juist nu liggen. 
Juist nu kan je business enorm floreren.

Door Unstoppable Te Worden. 

Door in te spelen op wat er gebeurt

Juist nu kun je meer mensen helpen. 

Dat brein gaat dan van “ahhh” naar “Wauw”.

Want jij hebt de regie.

Er is dus één ding wat we moeten beschermen in tijden van recessie. En dat is onze business mindset en ons vertrouwen.

Bescherm dat vertrouwen in jezelf en in je ondernemers skills

Ik ga wat controversiële tips geven maar het helpt je vertrouwen te beschermen en positief te blijven.

Zo bouw je vertrouwen op als je voelt dat je shaky wordt.
Wees super alert op waar je gedachten heen dwalen….

3 tips om unstoppable te ondernemen, juist nu

  • Schrijf je compelling future op. Wat wil je volgend jaar bereiken en hoe ziet je beste jaar er uit, wat zet je om, waar ga je heen, met wie werk je, hoe voel je je op dagelijkse basis. Wat is de You 3.0!
  • Baal er stevig van als je niet doet wat je zegt dat je zou doen. Bekijk je compelling future opnieuw. Maak er een droomboard van. Maak het visueel. En grijp jezelf bij de kladden, neem een accountability buddy, schouders eronder en go!
  • Own dit nieuwe mantra: Ik ga door, tot het mij lukt. Succes bereik je niet ‘overnight’. Je tweakt en je zoekt, je evalueert en je groeit. Soms zit je er net maar 2 mm vanaf en ligt het daar op je te wachten. Ga dóór! 

En stop hiermee:

  • Externe media: Kijk minder naar het nieuws. Het brengt je alleen maar twijfel en narigheid, je krijgt alleen maar te zien wat er op dit moment FOUT gaat in de wereld. Doe het bijvoorbeeld een week gewoon niet. Kijk eens hoe je je voelt.
  • Vergelijking: Vergelijk je niet met anderen. Social Media laat je zien wat er allemaal mogelijk is én is zo verleidelijk omdat je vaak start met je te vergelijking met wie dan ook. Je weet helemaal niet wat er in het leven om gaat van de ander. Comparison is a thief of joy en steelt je vertrouwen. Doe het minder… doe het niet. Vergelijk jezelf met wie je vorige jaar was en nu. Dat is pas een eerlijke vergelijking.
  • Let op je innerlijke criticus. Het Imposter syndrome ligt op de loer… kijk naar het verhaal dat je jezelf vertelt op het moment dat je gestrest voelt en gespannen bent of bang gevoel. "Ik bent een uitsteller en een lapswans, Ik bent een digibeet, ik ben nog niet de expert, wie zit er op mij te wachten...." Allemaal bullshit story’s die je niet versterken. Je brein kan zich goed focussen op wat verkeerdgaat en je op je kop zitten. Wees je er bewust van dat jij kunt beslissen waar je je op richten. Verander je focus. Denk weer aan je groei het afgelopen jaar…

Ik sluit graag positief af 

  • Kijk naar wat en wie je kunnen versterken. Een community met likeminded ondernemers die willen groeien,  inspirerende video’s (you tube  mijn kanaal begint zich te vullen met korte inspirerende pareltjes!) en werk dagelijks en bewust aan je business mindset. Zie het als een spier die je traint…hoe meer je bewust bent van hoe je de regie kan pakken, des te sterker je wordt. 
  • Modeleer wat werkt: Het slimste om te doen als je wil groeien is om niet alleen het wiel gaan zitten uitvinden Kijk naar het plan dat andere succesvolle ondernemers gebruiken. Neem het plan over, laat je aan de hand nemen.

En pas op voor de tyranny of how want ook hierdoor kun je bevriezen

Je staat mogelijk op met gedachten als:

Hoe krijg ik meer klanten

Hoe blijf ik positief

Hoe maak ik meer geld.

Verander het hoe in deze naar wie!

Wie is al daar waar ik heen wil, wie is mij voorgegaan, wie kan mij meer leren.
Dit helpt je op weg! 

Ik hoop dat dit je artikel je inspireert.  Laat het hieronder weten, dat waardeer ik zeker!

Tot slot, als we het over modelleren en plannen hebben:

Sinds 2011 zorgen mijn online trainingen altijd voor een tweede inkomensstroom. Heb jij dit al voor elkaar?

Zo niet, dan heb je een goed plan nodig!

Heb jij een goed plan voor je online training? 


Of kun je wel wat hulp gebruiken?

Speciaal voor ambitieuze ondernemers die echt in actie willen komen geef ik een gratis Masterclass waarin ik stap voor stap uitleg hoe jij moet beginnen aan het creëren van zo’n online training en hoe je er een daverend succes van maakt. In tijd én in geld.

Bespaar je kostbare tijd door gewoon even gratis mee te doen en help straks veel meer mensen tegelijkertijd. Je krijgt direct een grote voorsprong en antwoord op al je prangende vragen!
Meld je hier eventjes aan >> 

Over mij

Internet Business Coach: versterkt ondernemers met het opzetten & optimaliseren van je online business zodat je meer vertrouwen, klanten, en omzet krijgt.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>