• Home
  • Blog
  • Perfectionisme loslaten, ontdek de kracht van imperfectie

Perfectionisme loslaten, ontdek de kracht van imperfectie

Ben jij iemand die eindeloos aan het tweaken is tot alles RETEgoed in elkaar steekt en alles, ALLES, klopt?

Maar weet dat het ook niet in één keer perfect hoeft te zijn. In dit artikel ontdek je de kracht van imperfectie en hoe jij dit kunt toepassen in je (online) business

Ik hoor van dat ondernemers vastlopen door de wens het écht héél goed te doen, daardoor bevindt er zich GOUD in de computers van veel ondernemers en worden er vele vele euro's weggegooid. Jouw tijd is geld waard en dat getreuzel en gemauw kost je je ondernemersplezier en laten we wel wezen: klanten en dus GELD.

Het kan nog niet online, want de weggever is nog niet goed genoeg.

Of de landingspagina moet eerst nog geoptimaliseerd worden, dus ik zet hem nog niet live. En dat gaat met vele projecten in het ondernemerschap zo

Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn....

Ze struggelen,  Ze twijfelen, hebben kopzorgen, piekeren en liggen wakker.
Als jij dit bent, hoeveel uur per week besteed je dan eigenlijk aan dat oppoetsen van online trainingen, webinars, weggevers en breng je ze nooit uit omdat het niet goed GENOEG is? En hoeveel verspil je aan het gepieker over klanten, omzet, doodlopende funnels en onafgemaakte projecten...?

Zo proef je nooit het succes....

Ook het maken van online trainingen  is best wel een project.
En toch.... Het wordt niet perfect te zijn. Dit kan zelfs nooit perfect worden. Want je zal telkens nieuwe inzichten krijgen. Alles heeft groei nodig. En die groei ervaar je ook door het synchroon aan te pakken: het in de markt zetten én door ontwikkelen.

Dan doe je de ervaring op om het te optimaliseren. Want, een online training is niet in steen gebeiteld . En dat kan best wel spannend zijn natuurlijk. Want ja, mensen kunnen er zomaar op gaan reageren als je het neerzet. En je kunt dit zien als kritiek, (valkuil voor de perfectionist.... de innerlijke criticus gaat dan makkelijk met je aan de haal....) 
Maar bekijk het dan zo: je leert en krijgt een inzicht waardoor het nog beter wordt.

En... je hoeft niet eens met de feedback iets te doen.... wat uiteindelijk bepaal je dat ook zelf.
 
Een structuurjunkie kan vreselijk behoefte hebben aan genummerde lessen bijvoorbeeld. Die zal je vragen: "kun je de lessen niet doornummeren? Dan weet ik waar ik ben gebleven."

Iets wat voor jou wellicht niet handig is omdat je het anders wil aanbieden. En in een goed LMS, (learning management systeem) kun je meegeven waar de cursist is gebleven, zodat hij dat gewoon kan opslaan, dan is dat hele doornummeren niet eens nodig.

En natuurlijk krijg je ook feedback waar je fantastische inzichten door krijgt.

Waardoor je online training, webinar of e-book nóg beter wordt dan je zelf had kunnen bedenken. 

En door de tijd heen krijg je mogelijk ook nieuw voortschrijdende inzichten.


Dat is de kracht van imperfectie...


En ben ik daar NIET 'schuldig' aan, ben ik dan zo'n miss perfect? Haha, néé! Mijn coach leerde mij ooit imperfect action is better than perfect inaction ... en dat klopt TOTALLY.

Onlangs wees Idelma Del Mar mij op mijn verborgen goud... ik maak namelijk elke week inspirerende videootjes, verre van perfect met een maandagmorgen gezicht.... die zo imperfect zijn en puur, en waardevol dat ze je compleet aanzetten. Week na week.

En die, juist die... die gaan we op You Tube zetten. Want daar heb ik veel kansen laten liggen. Vanwege de uhs en ahs en laten we wel wezen, stomme ijdelheid . Ben je al benieuwd, kijk dan hier en abonneer je hier op mijn You Tube Kanaal...

Evalueer je acties en groei

Perfectionisten zijn vaak bang om te falen. Daardoor blijven ze maar achter hun eigen staart aan rennen.

Maar wat als falen niet bestond?

Want evalueer jij je acties? Ik doe dit continue. Hierdoor wordt wat ik doe altijd weer beter en beter. 

En de som van dit alles maakt je een succesvolle ondernemer. 

Wat succes ook voor jou mag zijn. Want dat bepaal jijzelf en perfectionisten hebben daar ook wel moeite mee. Want die vergelijken zich continu met alles en iedereen. En daar wordt je niet alleen doodmoe maar ook nog eens stikongelukkig van.

Je kunt jezelf alleen vergelijken met wie je gisteren was. Dus zie je groei daarin, zie de lessen die je leerde, waardeer jezelf voor elke stap die je weer gezet hebt. 

Snijdt dit verhaal hout? 

Ik heb nog heel wat meer geheimen die ik met je wil delen. Ook dát ene dat voor mijn doorbraak zorgde, na jaren omzetten te draaien van 30k.

Ben je ook benieuwd naar "Hét geheim" dat niemand je vertelt, dé basis achter het succesvol online ondernemen?

Klik dan hier >>

Maak van je leven een masterpiece
dankzij

"Het best bewaarde geheim" voor jouw doorbraak 
naar minstens € 10.000,- extra per maand 
met maar 6 uur klantentijd
Ontdek hét geheim >>

Over mij

Internet Business Coach: versterkt ondernemers met het opzetten & optimaliseren van je online business zodat je meer vertrouwen, klanten, en omzet krijgt.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>