• Home
  • Blog
  • Online training via Instagram maken

Online training via Instagram maken

Online training via instagram maken

0 comments

Online trainingen op Instagram.

Is dat nu handig of niet?  

Heb jij al wel eens een online training gekocht en gevolgd via Instragram? 

Ik volgde er laatst zelf ook zo'n online training.  Zo'n online training die volledig zich plaatsvond op Instagram. 

Ik hoor vaak van ondernemers dat ze ook heel graag een online training willen maken en dan wordt ook Instagram als optie meegenomen als online platform.

Wanneer we starten met het allerbelangrijkste, je klant, dan vraag je al behoorlijk wat handigheid en ervaring in het gebruik van Instragram.  Heb je een hele jonge doelgroep dan zijn ze waarschijnlijk wel handig met heen en weer swipen. Het vergt echter wel wat extra denkwerk want de draad van de online training raak je makkelijk kwijt. Dus start hiermee:  wie is nou jouw doelgroep? Wie is je ideale klant en hoe handig zijn voor deze doelgroep?

Je deelnemers moeten nameljijk feilloos weten waar ze naartoe moeten en hoe ze ook terug kunnen naar de vorige onderdelen. En je kunt je zo voorstellen dat  zo'n training zich dan bevindt op een afgeschermd gedeelte. Op Instagram zou dat een afgesloten account zijn waar je dan mensen handmatig aan toevoegt.  Met 10 cursisten is dit misschien nog do-able, maar jij maakt vast niet een hele online training om maar 10 cursussen te verkopen toch?

 

Structuur van je online training op Instagram


Als we kijken naar de structuur, worden dat dan eigenlijk allemaal verschillende stories over verschillende onderdelen. In de highlights zou je deze stories kunnen plaatsen en tot dusver is het dan nog wel misschien te volgen. 

Je deelnemers zullen dan om je content te bekijken daar doorheen swipen.
Waar ze wel tegen aan zullen lopen is, wanneer ze iets nogmaals willen beluisteren.

Mogelijk dachten ze "oh da's interessant." Dat moet ik even opnieuw luisteren en ze willen dan terug swipen, dan is dat behoorlijk lastig.

Dus het is ook niet voor alle verschillende type trainingen die je zou willen gaan maken. Stel je voor dat je een online training haken doet en je moet dat dan op Instagram gaan volgen.  Ik denk dat je dan knettergek wordt. 


Bescherming van je content bij een Online Training op Instragram


Laten we ook even de bescherming van de gegevens onder de loep nemen, en daar bedoel ik mee, jouw content.
 
Ik bedoel, jij hebt natuurlijk een online training gemaakt om zo veel mogelijk mensen te helpen. Je wil je online training natuurlijk ook verkopen. Maar wat als die content dan gewoon eigenlijk online terug te vinden is?

Want ja, die gegevens staan er wel op Instagram. En is je content dan ook het eigendom van Instagram of van het account of van jou?

Dat zijn ook nog discutabele zaken....

En wat gebeurt er als je account gehackt wordt? Dan ben jij dus alles kwijt. En heus je zal de eerste niet zijn.... 


Al met al  is het wat mij betreft een no-go

De content is niet goed beschermd en dus daar moet je natuurlijk goed rekening mee houden.  Je hebt geen idee wat je cursist met je content doet.  

Uiteindelijk wil jij toch dat, naast de verdiensten je cursist ook echt resultaat behaald. Ik denk niet dat dat met instagram die resultaten echt behaald kunnen worden ook omdat je cursist vaak wel wat meer ondersteuning nodig heeft als alleen maar online lessen volgen.  Want wees is eerlijk.

Hoe vaak heb jij een training gekocht en er echt nooit iets mee gedaan?

Zonder begeleiding per mail of online coaching wordt het al snel het volgende 'shiny object' waar nooit iets mee is gedaan. Daar wil je vast je naam en expertstatus niet aan hangen....


Hoe kun je het beste starten als je een goede online cursus wil maken?
  • Denk vooraf goed na over de structuur van je online training
  • Schrijf op een vel papier je modules uit en maak er niet te veel
  • Brainstorm vast wat je lessen worden en hoe lang mag zo'n les bijvoorbeeld duren
  • Welke werkvormen kan ik inzetten om echt resultaat te boeken
  • .Hoe kan ik de support en ondersteuning goed regelen
  • Hoe kan je de online training goed verkopen.  (Heeft alles te maken met de prijsstelling.)

Een online training maken op instagram? Een nieuwe hit?

Bekijk hieronder de video waarin ik je hier mijn visie hierop deel

Over mij

Internet Business Coach: versterkt ondernemers met het opzetten & optimaliseren van je online business zodat je meer vertrouwen, klanten, en omzet krijgt.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>