• Home
  • Blog
  • Online programma – Wat is een online programma?

Online programma – Wat is een online programma?

Wat is een online programma

0 comments

Wat is een online programma?

Online Programma is een ander woord voor een online training of een online cursus, aangevuld met ondersteuning. Dit noemen we ook wel een blended learning. Gemixt dus net als in je keukenmachine. 

Iedereen kan zijn eigen online cursus kan maken en de E-learning markt zit nog steeds heel erg in de lift. Nederlanders besteedden in het afgelopen jaar voor €3,8 miljard aan e-learning  Het afgelopen jaar groeide de hele e-learning markt met €1,1 miljard!


Je kunt een Online Programma gebruiken om elk type cursus te maken, of het nu een trainingsprogramma, een certificeringsprogramma of zelfs een zakelijke cursus is. 

Wat belangrijk is om echt na te denken over waar je ideale klant naar verlangt en waar hij tegen aan loopt. Die vaardigheden en skills kun je ze dan leren in de training.


Voeg video's en powerpoint presentaties toe. 


Een belangrijk kenmerk van een Online Programma is noodzaak om tegemoet te komen aan de leerstijlen van je cursist. Voeg dus video's en diavoorstellingen toe aan elke les toe te voegen. Dit maakt het voor leerlingen gemakkelijker om mee te doen en in hun eigen tempo te leren.  Je kunt video's, afbeeldingen, tekst, audiobestanden en andere media uploaden naar je cursussen. Na het uploaden kun je ook  quizzen, opdrachten en interactieve activiteiten toevoegen. Cursussen kunnen worden gemaakt in praktische elke taal.


 Stel betalingsopties in. 


Je kunt ook kiezen hoeveel je per leerling vraagt. Als je gratis lessen aanbiedt, kun je nog steeds geld verdienen door premiumdiensten aan te bieden, zoals extra ondersteuning of extra materialen. je kunt prima extra coaching aanbieden, of een upsell doen naar een format dat je klant nog beter helpt.


Verkoop je online cursus


Je online cursus verkopen kan via e-mailmarketing en via webinars. Dat is echt de meest gemakkelijkste manier om geld te verdienen met een online programma. Je kunt je cursus verkopen via je website of via andere platforms. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van affiliate diensten. 


Promoot het.


Als je wat extra geld wilt verdienen, naast je uurtje factuurtje klanten dan kun je beginnen met een kleiner online programma. Wil je veel meer omzet draaien dan kun je ook werken met een groepsprogramma of een vip programma. 

Met meer dan 1 miljoen nieuwe gebruikers in het afgelopen jaar zijn online programma's nog altijd - ik heb ze al sinds 2011 😉  - fantastisch om  te gaan gebruiken als extra verdienmodel.

Hoe je hier snel mee aan de slag kunt?

Bekijk hier >>Over mij

Internet Business Coach: versterkt ondernemers met het opzetten & optimaliseren van je online business zodat je meer vertrouwen, klanten, en omzet krijgt.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>