• Home
  • Blog
  • 20 % meer tijd in je werkweek? Minder hard werken doe je zo!

20 % meer tijd in je werkweek? Minder hard werken doe je zo!

"Minder hard werken dat is wat ik nu écht wil" zucht Karin. "Meer tijd overhouden voor mezelf. Meer tijd om te genieten... Het lijkt wel alsof ik altijd aan het werk ben. Ben ik hier ondernemer voor geworden? Pfffft."

Hoeveel werk jij eigenlijk als ondernemer per week? Wees is eerlijk.  Is dat 40-50-60 uur of misschien nog wel meer?

Hoeveel tijd je besteed je eigenlijk aan klanten helpen in een week?

En heb je wel eens bijgehouden hoeveel je jezelf herhaalt  als je je trainingen geeft of als je je klant 1-op-1 helpt? (Best saai....je klinkt soms wel als een machine...!) 

Je biedt je klant niet het optimale resultaat op deze manier 

En jezelf waarschijnlijk ook niet het leven dat je voor ogen had als ondernemer.

En ondernemen kan echt stukken slimmer!

Wil je een blik werpen in mijn business? Gewoon ter inspiratie?

Mijn eigen coach was vanaf het begin af aan een beetje jaloers op hoe ik mijn online bedrijf vanaf het begin had ingericht... Ik begeleid momenteel zelf 70 cursisten. Ze volgen de online lessen volgens het schema waarop de lessen ze wordt aangereikt via automatische mailtjes. Dit houdt ze in flow en accountable. 

En eens per twee weken heb ik online groepscoachsessies met Zoom in kleine groepen. Daar inspireer ik ze én stellen mijn klanten al hun hands-on vragen.

Alle tussentijdse vragen die mijn cursisten tussentijds hebben, stellen ze via de community en per dag ben ik maximaal een half uur bezig de vragen te beantwoorden. Ze voelen zich gezien en gehoord en kunnen weer dóór. 

Natuurlijk had ik er ook voor kunnen kiezen om mijn klanten mij alles per mail te vragen. Maar dat is echt zo efficiënt niet. Want doordat dit in mijn besloten community plaatsvindt, leren mijn klanten van de vragen en antwoorden die anderen ook stellen. Win-Win dus.

Verder is de tijd  vrij om aan mijn eigen online marketing te werken, om nieuwe videootjes op te nemen en processen te verbeteren. Ik ga drie keer per jaar naar trainingen in het buitenland om zelf te leren en terwijl ik daar ben melden nieuwe klanten zich automatisch aan.

Dat is vrijheid toch? Ik geloof trouwens niet in een vier-urige werkweek en ik denk dat ik me dan ook vreselijk zou vervelen....

Lijkt bovenstaand business model je iets?

Of denk je nu:

Dat werkt niet voor mijn markt? Laat mij je dan uitdagen!

Je bedrijf is compleet maakbaar.

Als je open staat om de zon te laten schijnen op mogelijk blinde vlekken, doe dan mee met ' Prep je Zomervakantie Challenge '[13-16 juni] Ontdek hoe jij dit voor elkaar krijgt >

Als je gewoon de zomer maanden lekker wil gebruiken om deze nieuwe manier van werken te omarmen, doe dan ook mee.

De zomer is hier bij uitstek een geschikt moment voor. Het is langer licht. We hebben meer energie. Het is vaak wat rustiger in de business.

Van traditioneel ondernemen naar slim online ondernemen en minder hard werken.

Als coach of trainer, deel je je kennis mogelijk nog op de traditionele manier: 1 op 1. Dit doe je mogelijk live of online tijdens afspraken of trainingsdagen. De kennis die je zo overdraagt vervliegt snel, binnen 3 dagen is er nog maar 30 % van de kennis beschikbaar in het brein als er niets mee gedaan wordt. En als je dan na een maand weer een afspraak hebt dan kan je weer van voor af aan beginnen of in elk geval weer een stuk herhalen.

En dat kan anders! Mogelijk deel je daarnaast keer op keer hetzelfde met je klanten. Niet alleen kan dit zorgen voor wat sleur om telkens opnieuw hetzelfde te delen, daarnaast, is mogelijk de inhoud die je deelt niet consistent. De ene dag zit je beter in je vel dan de andere, toch? Nu kun je je kennis ook blijvend beschikbaar aan je klanten aanbieden. Kennis blijvend beschikbaar Je kunt je kennis vatten in video's, oefeningen die erbij horen zodat je klanten echt de vertaalslag kunnen maken naar hun eigen situatie. En hoe lang je de content beschikbaar houdt voor je cursisten, daar heb je natuurlijk zelf de regie over.

Je kunt zelfs werken met een membership: een lidmaatschap of abonnement systeem zodat er maandelijks betaald wordt voor de content. Let op, daar zitten voordelen aan en nadelen. Meer vertel ik je hierover in de challenge.

Beter sneller & blijvend resultaat met je klant

Het is mijn missie inmiddels om deze manier van werken in Nederland GROOT te maken, omdat ik weet voel en hoor dat er zoveel meer mogelijk is, niet alleen kunnen we onze klanten zo nog beter helpen op deze manier… maar er is ook zo veel meer mogelijk voor jou. Voor jouw groei.

Stilstand is achteruitgang toch?

Laten we gaan voor groei deze zomer.

Deel je kennis met oneindig veel mensen zonder daar meer tijd aan kwijt te zijn.

Start hiermee op 13 juni a.s tijdens de 'prep je zomervakantie mini-training' én start met het terug claimen van je kostbare tijd.

'Prep je Zomervakantie Challenge' [13-16 juni]

Deel je kennis met oneindig veel mensen zonder daar meer tijd aan kwijt te zijn.

 Ontdek hoe jij dit voor elkaar krijgt >

Over mij

Internet Business Coach: versterkt ondernemers met het opzetten & optimaliseren van je online business zodat je meer vertrouwen, klanten, en omzet krijgt.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>