' Het Online Training Creatieplan '[5 juli] Snel en vakkundig jouw online training bouwen. Dat doe je zo. Je bent op vakantie en toch zie je dat er inkomsten binnen komen dankzij het internet. Ontdek hoe jij dit voor elkaar krijgt >

Mailchimp vs Getresponse

MailChimp is ongelofelijk populair. Ik kan de MailChimp nieuwsbrieven er zo uitpikken. Ik vind het een handig e-mailmarketing systeem wanneer je net begint met e-mailmarketing als ondernemer. Alleen zit een van de allerbelangrijkste elementen van e-mailmarketing niet in het gratis onderdeel van MailChimp. Dat belangrijkste deel heet “autoresponder”. In MailChimp zelf heet het “automation”. Wat is een autoresponder? Dit zijn e-mails die je automatisch verzendt.En dit onderdeel is van groot belang als je start met het versturen van e-mails.En omdat MailChimp gratis is, hebben heel veel ondernemers het idee dat het belachelijk is om voor zo’n dienst te betalen.
Ik begrijp het wel. Waarom zou je betalen voor een systeem als je ook een gratis systeem kunt gebruiken?

Mailchimp vs Getresponse

Ik startte zelf startte met een betaald systeem. Met Yourmailing List Provider. En 4 jaar lang was ik een tevreden gebruiker.
Totdat de automatische e-mails bleven hangen. De autoresponders.En ik weet uit ervaring dat juist die autoresponders belangrijk zijn. Want met de eerste serie e-mails, leg je een band en creeer je een relatie met je lezer. En om dat nu handmatig te gaan doen? Dat wordt toch veel te kostbaar?Dus zet die mogelijkheid aan, ook als je MailChimp gebruikt. Maak die automatische e-mail serie en start direct met de relatie.

MailChimp VS Getresponse

Onlangs ontdekte ik Getresponse. Ik dacht dat het een ingewikkeld systeem was maar het is verbluffend eenvoudig. Met Getresponse kun je eenvoudig de autoresponders aanmaken. En… wat ik een groot voordeel vind: je kunt de autoresponders nog bewerken nadat ze zijn gestart. En dat kan bij MailChimp dus niet.MailChimp heeft meer nadelen: wanneer je verschillende groepen maakt kun je niet eenvoudig naar deze groepen mensen mailen. En MailChimp lijkt het aantal abonnees met een vork te tellen. Zo kwam ik onverwacht op hele hoge maandkosten uit.
Je begrijpt: als je mij vraagt, MailChimp vs Getresponse wat heeft dan je voorkeur? Getresponse is wat mij betreft in het voordeel.Duidelijk over de kosten, alle mogelijkheden in een systeem.

Comments

comments

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Gratis PDF, maak van je online training een daverend succes

    >