• Home
 • Blog
 • Happy money: change your moneymindset change your life

Happy money: change your moneymindset change your life

Heb jij zo'n gevoel van krapte, van schaarste doordat  de prijzen stijgen en en je daar gewoon niet omheen kan?

Zet het nieuws aan en de nieuwsbrieflezers smijten met cijfers om je oren 10 % dit omhoog en 15 % van dat....  

Dat doet wat met je als je hier vaak mee geconfronteerd wordt: je kunt zelf ook schaarste gaan ervaren. En voordat je het weet keil je met een neerwaartse spiraal naar een bodemloze put. 

Tenzij je het ook anders gaat zien en je beschermt voor negativiteit.

Ik lees op dit moment het boek Happy Money van de Japanse Ken Howard. Als businesscoach zie ik de kansen op straat liggen, ook én zeker nu. Het boek inspireerde mij wat geldrituelen met je te delen die er voor zorgen dat ik altijd geld aantrek. Soms sta ik op en heb ik ineens iets verkocht. Of schenkt iemand mij een bedrag omdat ik enthousiast was over een training. Of heb ik een NFT kaart verkocht met enorme winst.
 
Multiple income streams baby!

Ken Howard beschrijft in zijn boek het verschil tussen happy money en  unhappy money. Dit laatste speelt vaak rondom mensen die eigenlijk zelf dus al helemaal niet echt happy zijn. Het zijn de zeurpieten en de zwartkijkers, De mensen bij wie het glas altijd halfleeg is. 

Ook voor deze mensen zijn er mogelijkheden genoeg om het tij te keren!

Op het moment dat je relatie met geld gaat shiften en je gaat anders kijken naar geld zal je zien dat het als vanzelf naar je toe komt.  

Je gaat echt ervaren dat je geld (weer) veel makkelijker aantrekt.

Wat is Happy Money?

 • je betaalt je rekeningen mét plezier. 
 • Je bedankt  de persoon voor het leveren van de diensten bijvoorbeeld eens bij de omschrijving bij je bankoverboeking.

Hoe zou het zijn als jij dit op jouw bank omschrijving las? 
Gewoon eens doen!

Pay it forward.

Je kunt het ook alleen denken terwijl je de betaling uitvoert, dat werkt ook.

Wanneer je met die mindset die factuur betaalt, dan krijg je al een hele andere energie.

En zo kun je dat natuurlijk ook doen op het moment dat je geld ontvangt. Ik krijg elke dag bijvoorbeeld een mailtje van Mollie dat er geld is overgeboekt van mijn klanten. Dan zeg ik dankjewel! in mijn hoofd. Even gewoon om er bewust van te zijn dat iemand zijn rekeningen heeft betaald en dat je daar dus dankbaar voor ben. Dat shift ook weer in die hele energie van het ontvangen van geld. Ik denk ook dat je op die manier echt ook wel een positieve mindset kunt gaan creëren rondom geld. 

Nog meer voorbeelden van happy money :

 • Je haalt geld op voor weer een goed doel, dit kan ook via je bedrijf. Ik heb bijvoorbeeld bij sommige producten de vraag of iemand het goede doel wil steunen. Ik verdubbel dan dit bedrag. Dit jaar steun ik GYLS  (Tony Robbins Global Youth Leadership Summit (GYLS) is a five-day program that provides participants age ranges 14 to 16 with an environment designed to boost them into leadership roles that will change their lives and communities.) Zoiets kun jij ook doen. Begin met iets kleins.
 • je investeert in je business, je neemt een assistent aan, een goede accountant, je investeert in je groei, bijvoorbeeld in trainingen om een nog betere ondernemer te worden en nog meer mensen te helpen
 • je investeert in je persoonlijke ontwikkeling (hierdoor floreert je business ook)
 • je ontvangt geld voor het werk dat je hebt gedaan van tevreden klanten

Een paar voorbeelden van unhappy money :

 • geld ontvangen van een baan of van klanten die je eigenlijk helemaal niet meer tof vindt. Afscheid nemen vergt lef. I have been there. Het zal je enorm opluchten te kiezen voor waar jij voor staat.
 •  je wil iets eigenlijk niet betalen bijvoorbeeld de rente die je moet betalen aan creditcards
 • je ontvangt geld van iemand die eigenlijk je niet wil betalen, want het is geen blije klant ook al heb jij je uiterste best gedaan ze te helpen.

Koester geld als bedankbriefjes 

Toon waardering aan geld en geef het ook goede plek. Ik heb op een gegeven moment in Amerika een  mooie rode portemonnee gekocht voor mijn fysieke geld. En terwijl ik dit boek las realiseerde ik me dat ik ik niet eens meer wist waar deze portemonnee was gebleven.  Ik had mijn Egyptische geld van de vakantie  gewoon gepropt in het zijvakje voor mijn handtas. Hoe respectloos... Je geeft hiermee aan dat je geld niet op waarde schat, het universum zegt dan ook, dan geef ik het wel aan iemand die er wel blij mee is.

Ik heb het geld nu apart gelegd. In de rode portemonnee die ik terugvond en daar blijft het even voor als ik weer naar Egypte ga.

Denk jij nu ... "oei ik heb ook nog wat liquide middelen weggemoffeld in een oud jasje, of in de hoek van een tasje, "Dan weet je wat je te doen staat.  Koester ook
fysieke geld, geef het een happy place.

Ook online geld kan je natuurlijk met respect behandelen door bijvoorbeeld toffe namen te geven aan je rekeningen.

“Ik heb een rekening genaamd droomhuis.”

Daar spaar ik elke maand een stukje voor voor dat droomhuis.

8 % van de ontvangen bedragen stort ik op deze rekening volgens het Profit First Principe.

Deze bedragen boek ik twee keer per maand op de rekening die de naam Droomhuis heeft. Bij de Knab bank kun je zelf je rekeningen namen geven.

Mij geeft het heel veel plezier om op die manier te werken aan het waarmaken  van mijn dromen.

Om dit proces verder te versnellen investeer ik momenteel een gedeelte van het bedrag in NFT’s waardoor ik dit bedrag per maand sneller kan laten groeien. Als je daar meer over wilt weten of over wilt leren, vraag mij gerust, stuur me een bericht. *

(*Dit is nergens een financieel advies, dit is puur hoe ik mijn geld koester en laat groeien.)

Heb jij ook een bepaalde wens een bepaalde droom die je wilt realiseren?

Ga eens een rekening creëren met die naam, zodat je dan elke keer daar ook een klein bedrag aan kunt gaan storten. Al is het maar 1% begin klein en verhoog gaande weg.

Wat verder heel helpend kan zijn krachtige incantations, -helpende quotes die je met een bepaald ritme opzegt-,waardoor het in je brein nog eens wat krachtiger werkt. Terwijl ik de hond uitlaat, ga ik die in mijn hoofd opzeggen, en als ik niemand om me heen heb, hardop. Eén van deze incantations is  I Love Money and Money Loves Me. Lekker Amerikaans hé.... psst, niemand hoeft het te weten. Zolang een geldritueel je helpt, is alles geoorloofd!

En als je dat doet, dan voel je je heel anders over geld. Ik denk dat geld een ruilmiddel is waarmee je je dromen kunt realiseren. Je kunt een echt enorm florerend bedrijf bouwen waarmee je meer mensen kunnen helpen en als je een gezonde relatie opbouwt met geld. Ook dan komt het makkelijker naar je toe en dan kan je veel beter uit je missie leven als ondernemer.

Geven én ontvangen, daar draait het om

Dus daarom dacht ik ga deze topic vandaag met je aansnijden om je om je een beetje inspiratie te geven en je moneymindset up te graden.

Wat is het eerste dat jij vandaag gaat doen om je je relatie met geld te verbeteren?

Deel het in de comments! 

Met artikel wil ik je inspireren met het upgraden van je moneymindset door geld een fijne plek te geven in je leven. 

Ben jij iemand die kansen ziet en wil je ook meer happy money in je leven ?

Je omzet verdubbelen of verdriedubbelen? Dan heb ik iets iets bijzonders voor je:

Zoals je weet coach ik veelal in groepen én coach ik ook zo´n 5/6 klanten per jaar 1 op 1. Op dit moment heb ik weer plek in mijn agenda om twee nieuwe klanten te verwelkomen 1 op 1.

Als mijn 1 op 1 klant krijg je toegang tot AL mijn online programma´s

 • Kick of sessie van 2 uur voor een glashelder plan
 • 6 live coachingsessies van 1 uur: doorbraken en strategisch overleg
 • Accountabilitycall maandagochtend; dit geeft je laserfocus
 • Feedback op je werk: je stuurt mij je salespages/webinars/weggevers noem maar op, samen maken we dit nog krachtiger zodat je het maximale uit ons traject haalt
 • Whatsapp support  (we werken met VOXER)  ik zit direct  onder de knop.  Heb je een brandende vraag? Op werkdagen krijg je direct mijn antwoord. Ik ben maar 1 klik van je verwijderd.


Iets voor jou?

Bekijk hier even of het voor jou geschikt is, dan boeken we een call om te kijken of we een match zijn.


Reageren op dit artikel? Leuk! Ik kijk uit naar je bericht!

Over mij

Internet Business Coach: versterkt ondernemers met het opzetten & optimaliseren van je online business zodat je meer vertrouwen, klanten, en omzet krijgt.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>