Juist de Q en A is zo’n cruciaal onderdeel waarin vele deelnemers besluiten of ze wél of niet gaan samenwerken. Hoe maak je nu optimaal gebruik van deze fase?

Maak echt weer die connectie met de deelnemers: ze zijn op het allerwarmst nu.
Ga ik het doen of niet, en ja, je kunt precies dát verkeerde zeggen waardoor bloedhete deelnemers toch op de knop “leave webinar:  klikken.

Of …. de deelnemers krijgen nu antwoord op hun vragen besluiten met je te gaan werken.

Wanneer je 1-2 vragen beantwoord tijdens dit gedeelte en afsluit dan koelen je deelnemers onmiddellijk af. Die hele honger naar meer en naar echt meedoen met je programma zwakt af omdat er ook allerlei stemmetjes opduiken in het hoofd waardoor mensen denken ja, het is toch niet voor mij, want dat is wat er allemaal gaat gebeuren.

Praktische tip: maak een lijstje met vragen die je over het algemeen vaak gesteld krijgt, zodat je daar al mee kan beginnen en dat je die inderdaad al kan beantwoorden. Dan ga je daarna over tot de actuele vragen die er zijn en die worden gesteld in de in de chat. En je kunt bijvoorbeeld zeggen ”Vragen die ik altijd krijg zijn:. Hoe lang duurt de training?” En dit heb je misschien al gezegd, maar dat weten ze niet meer. En nu kun je zeggen:

“De training duurt zes maanden.”

Of

”We werken 6 maanden samen en hebben dus zes maanden ondersteun ik van waar je nu staat tot het resultaat x “.

Welk antwoord zorgt voor een beter gevoel denk jij?

Nog een tip: Read between the lines. En daarmee bedoel ik: Geef antwoord op de vragen die ze eigenlijk niet durven te stellen.

“Wat als ik vastloop?
Mensen kunnen altijd vastlopen en dat is ook een cruciaal moment waarop mensen kunnen afhaken. En voor jou als trainer is het belangrijk om te weten wanneer dat gebeurt.

Wat ik dus zeg: “misschien denk je wel, wat gebeurt er als ik vastloop?”
Dat zal ik je vertellen. Dit is wat ik zeg, en het is volledig op waarheid berust. We hebben de ondersteunende zeer inspirerende Facebookgroep waarin we je enthousiasmeren, waarin we je oproepen tot actie, waar je je vragen in kan stellen. Voor aanmoediging is dat is die groep ook. Daarnaast hebben we de coaching die ik zelf doe. Elke twee weken zien we elkaar en kun je  al je vragen stellen, zodat je weer lekker door kan gaan. Ik neem je echt aan de hand in de training en ik zal je altijd verwijzen naar de volgende stap in wat je kan doen. En het is mijn eer te na om je te laten gaan omdat je vastloopt van het vastlopen bestaat niet. Ik zie dat eerder als het moment waarop je eigenlijk een vraag heb die beantwoord mag krijgen.

Neem hier echt ruim de tijd voor. Mijn Q en A’s duren makkelijk een half uur tot 45 minuten.

Samenvattend: Weet waar je deelnemers  staan en weet wat ze ook nodig hebben. Maak echt een diepe connectie zodat ze klaar zijn om te kopen. En ze moeten echt je leren en leuk vinden en vertrouwen.

” Webinar MasterClass”
Unieke kans:Ik deel mijn geheimen over het geven winstgevende webinars in de aankomende Masterclass-serie authentieke webinars geven waarin je direct verkoopt.
Tijdens de “Webinar MasterClass” ontdek je wat ervoor nodig is om een geweldige presentatie te maken en hoe je een aanbod doet waar deelnemers alleen maar JA tegen kunnen zeggen zodat je piekomzetten draait — zelfs in deze tijd.

Meer leren over authentieke webinars geven en vanuit verbinding verkopen?: unieke kans, van 19-21 april tussen 16-17 uur deel ik al mijn online webinar geheimen met je.

Meld je hier eventjes aan! 

 

Comments

comments

Geschreven door Irene Ogier


Get In Touch
>
× Hoe kan ik je helpen?