Meerdere domeinen registreren….slim of nutteloos?

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-your-domain-name-image10325748Soms vertellen mijn klanten trots dat ze het .com, .eu of .info domein ook al hebben geregistreerd als ze bij mij komen voor een nieuwe website.

 

En ook alvast wat variaties zoals:

  • schoonheidspecialist-huidverzorging.nl
  • schoonheidspecialist-gezichtsverzorging.nl
  • schoonheidspecialisten-huidverzorging.nl
  • schoonheidspecialist-huidverzorgingen.nl

Zonde van het geld…..en zinloos….

Ook al zet je er een doorverwijzing op naar een andere domein.
Je hebt namelijk niets aan zo’n leeg domein. Deze wordt nooit getoond als je schoonheidsspecialiste huidverzorging intoetst in google. De website heeft namelijk geen inhoud en de kans dat een bezoeker www.schoonheidspecialist-huidverzorgingen.nl in de browser intypt is heel erg klein.

De enige reden die ik kan verzinnen om dit wel te doen, is uit oogpunt van concurrentie, dat je daarvoor je bedrijfsnaam registreert met een .com domein.
Maar verder adviseer ik het je om hier niet aan te beginnen. Je spekt alleen de webhosting bedrijven…..

Optimaliseer die ene website,  dan zal deze website met de tijd getoond worden op de juiste zoekwoorden.

En sateliet-sites dan?

Kijk, in sommige gevallen bieden ondernemers diensten aan die niet onder 1 website vallen, omdat de doelgroep heel er verschilt.

Zoals een kindertherapeute die Shiatsu trainingen geeft aan studenten, dan zou ik daar wel een andere website met eigen communicatiekanalen voor inrichten.
Je kunt de student dan aanspreken met beeld en taal op de voor hem meest aantrekkelijke manier en zo sorteer je meer effect dan het onder de kindertherapie website te hangen.

Hoe je dit doet?

Dit  kun je leren in mijn Workshops WordPress

of  uitbesteden als je jouw focus op je eigen expertise wilt houden.

en wil je alles in je eigen tijd doen vanaf je eigen pc of mac? Volg dan de online cursus WordPress en maak je eigen sateliet-site.

Comments

comments

Wil je deze tip delen? Dat waardeer ik zeer!

Irene Ogier

Internet Business Coach: versterkt ondernemers met het opzetten & optimaliseren van je online business zodat je meer vertrouwen, klanten, en omzet krijgt.