Category Archives for "business mindset"

Uitstelgedrag afleren. Zo kom je blijvend in flow


Als je mij wat langer kent weet je dat ik echt van ‘actie in de taxi’ ben.

Bij mijn klanten zie ik soms dat projecten soms zo lang en ingewikkeld worden gemaakt dat alle flow is verdwenen dat ik je daarbij wil helpen.

Hieronder deel ik een aantal van mijn tips om je in flow te houden.

Zie het als een project

Wat gewoon heel erg goed werkt is het echt te bekijken als een project.

Wanneer je bijvoorbeeld een funnel wil schrijven/ opzetten, een challenge. Of je wil een online training maken, of je gaat een event organiseren of een workshop. Dan kan het echt overkomen overweldigend.

De oplossing: kijk naar wat de grotere lijnen zijn in het geheel

En wat de subtaken?

Je kunt met een projectmanagement tool werken zoals Asana, Dat is een van de tools waarin je dus echt op projectmanagement- niveau een goede indeling kan maken

In alle eerlijkheid is het niet mijn favoriet door de complexiteit waardoor je van de tool zelf alweer bijna een studie kunt maken.

Misschien heb je zelf al een handige tool die je graag gebruikt, Evernote of Trello of iets in die trant.

Zelf maak ik projectlijsten in Keep van Google. En dan kan je dan heerlijk afvinken zo door de week heen. Het fijne van Keep vind ik trouwens ook dat als je een Google Agenda hebt, je bijvoorbeeld de kalender van Google ook naast je kalender verschijnt. Dus je kunt dat ook nog eens een keertje aan elkaar koppelen als je dat fijn vindt.

Manage je tijd gewoon efficiënt

We vliegen vaak van hot naar haar met alle taken die je als ondernemer te nemen hebt. Een goed idee is om het te clusteren. Dus ga kijken naar bijvoorbeeld taken die bijvoorbeeld 10 tot 15 minuten vergen en het kijk of er ook een connectie met elkaar is. Blok dan een uur in je kalender en pak ze naar alle vier na elkaar op. Dat helpt ook echt enorm om gewoon vol power er doorheen te gaan.

Voorbeeld: Zo geef ik een Facebook live. Daarna download ik de video, laadt ik hem op in een transcriptie tool, (Sonix.ai) download het Word bestand, maak er een blog van, en een Podcast en 3 social media posts. En dat in 2 uur!

Neem ook de wet van Parkinson in acht.

Daarmee bedoel ik dat je je gebruik maakt van de maximaal beschikbare tijd die je reserveert voor een taak. Wanneer je bijvoorbeeld een uur beschikbaar stelt om iets iets voor elkaar te boksen, dan ga je ook niet over dat uur heen. Mocht het zo zijn dat je er wel overheen gaat, beperk je dan tot 5 minuten en dan moet gewoon klaar zijn.

Dus dan moet het gewoon goed zijn en pak ik de volgende dag misschien nog tien minuutjes en dan kijk ik het nog even na. En dan go!

Progress before perfection.

Dus het gaat en het gaat over met name omdat je doorgaat zonder dat perfect is. Het moet natuurlijk wel goed zijn, maar het hoeft niet perfect wereldschokkend briljant te zijn. Dat zijn we tenslotte nooit volcontinu 😉 

Uitstelgedrag kun je ECHT afleren


Stel deadlines voor jezelf

Stel ook deadlines voor jezelf. En dus als je kijkt naar de grote lijnen van je taken. Zet dan ook een deadline op.  Dan moet het af zijn en dan kan ik inderdaad weer door. En zo heb je echt overzicht in de voortgang. En dat kan je ook doen met zo'n tool doen die ik eerder noemde

En gaan we die Online Training nu eindelijk eens NIET uitstellen? Doe dan mee op 26 oktober a.s.!

Grote taak/ Goede voorbereiding

En wanneer je begint aan een grotere taak, verzamel dan bijvoorbeeld alle informatie die je nodig hebt over dat stuk. Leg alles op je bureau of zet alleen die schermen open waar je mee aan de slag gaat. Scherm je af van Social Media en mail zodat je je echte even kunt focussen.

Bereid je even goed voor op alles wat er omheen en bij komt kijken, zodat je echt ook even lekker door kan met dat wat je heel graag wil gaan doen deze week.

Hou ook voor ogen waaróm je het wil.

Dus wat gaat het je opleveren als je dat inderdaad vandaag gedaan hebt? Hoe ga je je voelen aan het einde van de dag? Wat heeft het voor effect op het grotere plaatje? Dus denk ook aan je grotere doelen en dromen die je heel graag wil voor elkaar wil krijgen. (Droombord!)

Beloon je zelf

Zeker als het niet zo een leuke taak was, zou je jezelf ook best wel eens mogen belonen. En een beloning kan groot zijn, maar het kan ook klein zijn. Een extra lekkere grote wandeling bijvoorbeeld. Of even een kwartiertje extra of een half uurtje meditatie  na de lunch. Of een half uurtje extra lezen. Wat voor beloning kan je zelf geven als je inderdaad die taak die je misschien niet als prioriteit zag, toch doet vandaag? En daarna weer aan de bak hé!

Accountability door je intentie publiekelijk te maken

Vertel je collega, assistent, business buddy wat je plannen zijn en maak daarmee je intentie publiek.  Is jouw voornemen deze week bijvoorbeeld de outline voor je online training te schrijven of de 3 mails van je funnel te schrijven, maak dat dan publiek. Dan hou je je er zeker aan en vindt je geen excuses.

Dus schrijf lekker onder deze bericht  Wat is je intentie van deze week? Wat ga ik doen zodat je écht in actie komt en blijft dat je het vrijdag echt kunnen vieren? Ik kijk er naar uit om te horen wat het is wat jij deze week gaat doen.

Dus hak je taken in mootjes zodat het weer behapbaar voor je wordt en dat je echt goede voortgang ook boekt met dat wat je deze week wil gaan doen.

Hoe word ik een succesvolle ondernemer

Wat is succes voor jou?

Wanneer voel jij je eigenlijk succesvol?

Een van mijn klanten worstelde met deze vraag. Als ik andere ondernemers zie en mij met hen vergelijk voel ik mij klein worden terwijl ik ontzettend mooi werk doe.

Het leek mij een mooie om een artikel over te schrijven omdat dit een vraag is die wij ondernemers onszelf geregeld stellen.

We kunnen ook kriegel worden van de term succesvolle ondernemer. Vaak ontstaat zo’n trigger doordat je eigenlijk wel verlangd naar het succes van de ander. Maar jezelf vergelijken met de ander is eigenlijk totaal onzinnig. Want haar succes is niet hetgeen waar jij nastreeft want jij bent uniek in wat je graag wilt bereiken. In hoe je je leven voor je ziet.

Dat is eigenlijk de kern van de vraag.

Want de definitie van succes is voor iedereen anders 

Ik ben ook omringd door gigantisch succesvolle ondernemers. Zo is er ook één die me enorm triggert uitdaagt en motiveert. En toch zou ik niet in haar schoenen willen staan. Want haar doelen zijn mijn doelen niet.

Dus als ik in haar schoenen zou stappen, dan zou ik mij echt helemaal niet happy voelen.

Het zou ten koste gaan van mijn eigen blueprint, van wat ik ook belangrijk vind in mijn leven.

En ik vraag me af of jij ook heel goed weet wat jouw definitie van succes is? En of je het ook niet te onmogelijk voor je maakt om je succesvol te voelen. 

En wat is dan dus jouw definitie van succes weet je wat er moet gebeuren zodat jij je succesvol voelt?

Het recept voor succes 

Marianne Williamson zegt: “Het recept voor succes is als je doet wat je het liefste doet. Als je s‘ avonds naar bed gaat i in de wetenschap dat je je leven leidt met je eigen aard, geschiedenis en motieven en als je je talenten aanwendt om de wereld een stukje mooier te maken”.

Een haakje naar geluk 

Wanneer we dan een haakje maken naar geluk, dan kijk ik naar wat Tony hierover zegt:

Tony Robbins zegt hierover: je hebt een blueprint gecreëerd bewust of onbewust, waarin staat wat moet er gebeuren in jouw leven zodat je je gelukkig voelt.

Je zou bijvoorbeeld op een bepaalde leeftijd zou trouwen en kinderen hebben? Of je zou op leeftijd x verder zijn in je carrière dan je nu bent? Welke andere overtuigingen heb je over hoe je leven eruit zou móeten zien?

Hoe weerhouden deze beperkende overtuigingen  je ervan  je ware potentieel te bereiken? Want in plaats van piekeren over dat het nu nog niet zover is, zou je ook een actieplan kunnen maken en strategieën kunnen volgen die echt werken.

Wat zou er gebeuren als je het idee van geluk dat je in gedachten had los zou laten en in plaats daarvan dankbaar zou zijn voor wat je al hebt, je je trots voelt op wat je al bereikt hebt? En daar met regelmaat bij stil te staan.

Zo is het dan ook met succes. Als jij weet hoe succesvol zijn voelt en wat je eigen definitie daarvan is dan voel je je nooit klein.

Wanneer je ook je succes met regelmaat viert en stilstaat bij wat je hebt bereikt.

Wanneer je ook regelmatig trots bent op wat je bereikt hebt en je ervan geniet.

En dan nu over naar het actieplan & strategieën die je naar een volgend level tillen als ondernemer

En hoe je het ook went of keert, bij succesvol zijn als ondernemer horen een aantal strategieën waar ik je graag meer over wil leren op 8 september a.s.

Dat doe ik graag tijdens het compleet nieuwe webinar “Het Lanceerlab”

Succesvol lanceren met webinars en challenges, soft & harde launches

Leer hoe je gaat lanceren

  • Welke impact dit heeft op je geldstroom
  • Harde launch: webinars en challenges, welke manieren  werken goed en hoe zet je dit strategisch in
  • Soft launch: past dit bij je en wat is hiervan de optimale mix voor jou als persoon en in jouw branche
  • Voor en nadelen per type lancering: geldstromen, mindset, branchegerichte informatie
  • Promotiemogelijkheden voor je lancering en wat hierbij enorm belangrijk is
  • 10 LEERMOMENTEN DIE hebben bijgedragen mijn “6 figure launches.


10 uur in de ochtend
19:30 in de avond
>