business mindset

Perfectionisme loslaten, ontdek de kracht van imperfectie

Ben jij iemand die eindeloos aan het tweaken is tot alles RETEgoed in elkaar steekt en alles, ALLES, klopt?

Maar weet dat het ook niet in één keer perfect hoeft te zijn. In dit artikel ontdek je de kracht van imperfectie en hoe jij dit kunt toepassen in je (online) business

Ik hoor van dat ondernemers vastlopen door de wens het écht héél goed te doen, daardoor bevindt er zich GOUD in de computers van veel ondernemers en worden er vele vele euro's weggegooid. Jouw tijd is geld waard en dat getreuzel en gemauw kost je je ondernemersplezier en laten we wel wezen: klanten en dus GELD.

Het kan nog niet online, want de weggever is nog niet goed genoeg.

Of de landingspagina moet eerst nog geoptimaliseerd worden, dus ik zet hem nog niet live. En dat gaat met vele projecten in het ondernemerschap zo

Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn....

Ze struggelen,  Ze twijfelen, hebben kopzorgen, piekeren en liggen wakker.
Als jij dit bent, hoeveel uur per week besteed je dan eigenlijk aan dat oppoetsen van online trainingen, webinars, weggevers en breng je ze nooit uit omdat het niet goed GENOEG is? En hoeveel verspil je aan het gepieker over klanten, omzet, doodlopende funnels en onafgemaakte projecten...?

Zo proef je nooit het succes....

Ook het maken van online trainingen  is best wel een project.
En toch.... Het wordt niet perfect te zijn. Dit kan zelfs nooit perfect worden. Want je zal telkens nieuwe inzichten krijgen. Alles heeft groei nodig. En die groei ervaar je ook door het synchroon aan te pakken: het in de markt zetten én door ontwikkelen.

Dan doe je de ervaring op om het te optimaliseren. Want, een online training is niet in steen gebeiteld . En dat kan best wel spannend zijn natuurlijk. Want ja, mensen kunnen er zomaar op gaan reageren als je het neerzet. En je kunt dit zien als kritiek, (valkuil voor de perfectionist.... de innerlijke criticus gaat dan makkelijk met je aan de haal....) 
Maar bekijk het dan zo: je leert en krijgt een inzicht waardoor het nog beter wordt.

En... je hoeft niet eens met de feedback iets te doen.... wat uiteindelijk bepaal je dat ook zelf.
 
Een structuurjunkie kan vreselijk behoefte hebben aan genummerde lessen bijvoorbeeld. Die zal je vragen: "kun je de lessen niet doornummeren? Dan weet ik waar ik ben gebleven."

Iets wat voor jou wellicht niet handig is omdat je het anders wil aanbieden. En in een goed LMS, (learning management systeem) kun je meegeven waar de cursist is gebleven, zodat hij dat gewoon kan opslaan, dan is dat hele doornummeren niet eens nodig.

En natuurlijk krijg je ook feedback waar je fantastische inzichten door krijgt.

Waardoor je online training, webinar of e-book nóg beter wordt dan je zelf had kunnen bedenken. 

En door de tijd heen krijg je mogelijk ook nieuw voortschrijdende inzichten.


Dat is de kracht van imperfectie...


En ben ik daar NIET 'schuldig' aan, ben ik dan zo'n miss perfect? Haha, néé! Mijn coach leerde mij ooit imperfect action is better than perfect inaction ... en dat klopt TOTALLY.

Onlangs wees Idelma Del Mar mij op mijn verborgen goud... ik maak namelijk elke week inspirerende videootjes, verre van perfect met een maandagmorgen gezicht.... die zo imperfect zijn en puur, en waardevol dat ze je compleet aanzetten. Week na week.

En die, juist die... die gaan we op You Tube zetten. Want daar heb ik veel kansen laten liggen. Vanwege de uhs en ahs en laten we wel wezen, stomme ijdelheid . Ben je al benieuwd, kijk dan hier en abonneer je hier op mijn You Tube Kanaal...

Evalueer je acties en groei

Perfectionisten zijn vaak bang om te falen. Daardoor blijven ze maar achter hun eigen staart aan rennen.

Maar wat als falen niet bestond?

Want evalueer jij je acties? Ik doe dit continue. Hierdoor wordt wat ik doe altijd weer beter en beter. 

En de som van dit alles maakt je een succesvolle ondernemer. 

Wat succes ook voor jou mag zijn. Want dat bepaal jijzelf en perfectionisten hebben daar ook wel moeite mee. Want die vergelijken zich continu met alles en iedereen. En daar wordt je niet alleen doodmoe maar ook nog eens stikongelukkig van.

Je kunt jezelf alleen vergelijken met wie je gisteren was. Dus zie je groei daarin, zie de lessen die je leerde, waardeer jezelf voor elke stap die je weer gezet hebt. 

Snijdt dit verhaal hout? 

Ik heb nog heel wat meer geheimen die ik met je wil delen. Ook dát ene dat voor mijn doorbraak zorgde, na jaren omzetten te draaien van 30k.

Ben je ook benieuwd naar "Hét geheim" dat niemand je vertelt, dé basis achter het succesvol online ondernemen?

Klik dan hier >>

Maak van je leven een masterpiece
dankzij

"Het best bewaarde geheim" voor jouw doorbraak 
naar minstens € 10.000,- extra per maand 
met maar 6 uur klantentijd
Ontdek hét geheim >>

Read More
business mindset

Happy money: change your moneymindset change your life

Heb jij zo'n gevoel van krapte, van schaarste doordat  de prijzen stijgen en en je daar gewoon niet omheen kan?

Zet het nieuws aan en de nieuwsbrieflezers smijten met cijfers om je oren 10 % dit omhoog en 15 % van dat....  

Dat doet wat met je als je hier vaak mee geconfronteerd wordt: je kunt zelf ook schaarste gaan ervaren. En voordat je het weet keil je met een neerwaartse spiraal naar een bodemloze put. 

Tenzij je het ook anders gaat zien en je beschermt voor negativiteit.

Ik lees op dit moment het boek Happy Money van de Japanse Ken Howard. Als businesscoach zie ik de kansen op straat liggen, ook én zeker nu. Het boek inspireerde mij wat geldrituelen met je te delen die er voor zorgen dat ik altijd geld aantrek. Soms sta ik op en heb ik ineens iets verkocht. Of schenkt iemand mij een bedrag omdat ik enthousiast was over een training. Of heb ik een NFT kaart verkocht met enorme winst.
 
Multiple income streams baby!

Ken Howard beschrijft in zijn boek het verschil tussen happy money en  unhappy money. Dit laatste speelt vaak rondom mensen die eigenlijk zelf dus al helemaal niet echt happy zijn. Het zijn de zeurpieten en de zwartkijkers, De mensen bij wie het glas altijd halfleeg is. 

Ook voor deze mensen zijn er mogelijkheden genoeg om het tij te keren!

Op het moment dat je relatie met geld gaat shiften en je gaat anders kijken naar geld zal je zien dat het als vanzelf naar je toe komt.  

Je gaat echt ervaren dat je geld (weer) veel makkelijker aantrekt.

Wat is Happy Money?

  • je betaalt je rekeningen mét plezier. 
  • Je bedankt  de persoon voor het leveren van de diensten bijvoorbeeld eens bij de omschrijving bij je bankoverboeking.

Hoe zou het zijn als jij dit op jouw bank omschrijving las? 
Gewoon eens doen!

Pay it forward.

Je kunt het ook alleen denken terwijl je de betaling uitvoert, dat werkt ook.

Wanneer je met die mindset die factuur betaalt, dan krijg je al een hele andere energie.

En zo kun je dat natuurlijk ook doen op het moment dat je geld ontvangt. Ik krijg elke dag bijvoorbeeld een mailtje van Mollie dat er geld is overgeboekt van mijn klanten. Dan zeg ik dankjewel! in mijn hoofd. Even gewoon om er bewust van te zijn dat iemand zijn rekeningen heeft betaald en dat je daar dus dankbaar voor ben. Dat shift ook weer in die hele energie van het ontvangen van geld. Ik denk ook dat je op die manier echt ook wel een positieve mindset kunt gaan creëren rondom geld. 

Nog meer voorbeelden van happy money :

  • Je haalt geld op voor weer een goed doel, dit kan ook via je bedrijf. Ik heb bijvoorbeeld bij sommige producten de vraag of iemand het goede doel wil steunen. Ik verdubbel dan dit bedrag. Dit jaar steun ik GYLS  (Tony Robbins Global Youth Leadership Summit (GYLS) is a five-day program that provides participants age ranges 14 to 16 with an environment designed to boost them into leadership roles that will change their lives and communities.) Zoiets kun jij ook doen. Begin met iets kleins.
  • je investeert in je business, je neemt een assistent aan, een goede accountant, je investeert in je groei, bijvoorbeeld in trainingen om een nog betere ondernemer te worden en nog meer mensen te helpen
  • je investeert in je persoonlijke ontwikkeling (hierdoor floreert je business ook)
  • je ontvangt geld voor het werk dat je hebt gedaan van tevreden klanten

Een paar voorbeelden van unhappy money :

  • geld ontvangen van een baan of van klanten die je eigenlijk helemaal niet meer tof vindt. Afscheid nemen vergt lef. I have been there. Het zal je enorm opluchten te kiezen voor waar jij voor staat.
  •  je wil iets eigenlijk niet betalen bijvoorbeeld de rente die je moet betalen aan creditcards
  • je ontvangt geld van iemand die eigenlijk je niet wil betalen, want het is geen blije klant ook al heb jij je uiterste best gedaan ze te helpen.

Koester geld als bedankbriefjes 

Toon waardering aan geld en geef het ook goede plek. Ik heb op een gegeven moment in Amerika een  mooie rode portemonnee gekocht voor mijn fysieke geld. En terwijl ik dit boek las realiseerde ik me dat ik ik niet eens meer wist waar deze portemonnee was gebleven.  Ik had mijn Egyptische geld van de vakantie  gewoon gepropt in het zijvakje voor mijn handtas. Hoe respectloos... Je geeft hiermee aan dat je geld niet op waarde schat, het universum zegt dan ook, dan geef ik het wel aan iemand die er wel blij mee is.

Ik heb het geld nu apart gelegd. In de rode portemonnee die ik terugvond en daar blijft het even voor als ik weer naar Egypte ga.

Denk jij nu ... "oei ik heb ook nog wat liquide middelen weggemoffeld in een oud jasje, of in de hoek van een tasje, "Dan weet je wat je te doen staat.  Koester ook
fysieke geld, geef het een happy place.

Ook online geld kan je natuurlijk met respect behandelen door bijvoorbeeld toffe namen te geven aan je rekeningen.

“Ik heb een rekening genaamd droomhuis.”

Daar spaar ik elke maand een stukje voor voor dat droomhuis.

8 % van de ontvangen bedragen stort ik op deze rekening volgens het Profit First Principe.

Deze bedragen boek ik twee keer per maand op de rekening die de naam Droomhuis heeft. Bij de Knab bank kun je zelf je rekeningen namen geven.

Mij geeft het heel veel plezier om op die manier te werken aan het waarmaken  van mijn dromen.

Om dit proces verder te versnellen investeer ik momenteel een gedeelte van het bedrag in NFT’s waardoor ik dit bedrag per maand sneller kan laten groeien. Als je daar meer over wilt weten of over wilt leren, vraag mij gerust, stuur me een bericht. *

(*Dit is nergens een financieel advies, dit is puur hoe ik mijn geld koester en laat groeien.)

Heb jij ook een bepaalde wens een bepaalde droom die je wilt realiseren?

Ga eens een rekening creëren met die naam, zodat je dan elke keer daar ook een klein bedrag aan kunt gaan storten. Al is het maar 1% begin klein en verhoog gaande weg.

Wat verder heel helpend kan zijn krachtige incantations, -helpende quotes die je met een bepaald ritme opzegt-,waardoor het in je brein nog eens wat krachtiger werkt. Terwijl ik de hond uitlaat, ga ik die in mijn hoofd opzeggen, en als ik niemand om me heen heb, hardop. Eén van deze incantations is  I Love Money and Money Loves Me. Lekker Amerikaans hé.... psst, niemand hoeft het te weten. Zolang een geldritueel je helpt, is alles geoorloofd!

En als je dat doet, dan voel je je heel anders over geld. Ik denk dat geld een ruilmiddel is waarmee je je dromen kunt realiseren. Je kunt een echt enorm florerend bedrijf bouwen waarmee je meer mensen kunnen helpen en als je een gezonde relatie opbouwt met geld. Ook dan komt het makkelijker naar je toe en dan kan je veel beter uit je missie leven als ondernemer.

Geven én ontvangen, daar draait het om

Dus daarom dacht ik ga deze topic vandaag met je aansnijden om je om je een beetje inspiratie te geven en je moneymindset up te graden.

Wat is het eerste dat jij vandaag gaat doen om je je relatie met geld te verbeteren?

Deel het in de comments! 

Met artikel wil ik je inspireren met het upgraden van je moneymindset door geld een fijne plek te geven in je leven. 

Ben jij iemand die kansen ziet en wil je ook meer happy money in je leven ?

Je omzet verdubbelen of verdriedubbelen? Dan heb ik iets iets bijzonders voor je:

Zoals je weet coach ik veelal in groepen én coach ik ook zo´n 5/6 klanten per jaar 1 op 1. Op dit moment heb ik weer plek in mijn agenda om twee nieuwe klanten te verwelkomen 1 op 1.

Als mijn 1 op 1 klant krijg je toegang tot AL mijn online programma´s

  • Kick of sessie van 2 uur voor een glashelder plan
  • 6 live coachingsessies van 1 uur: doorbraken en strategisch overleg
  • Accountabilitycall maandagochtend; dit geeft je laserfocus
  • Feedback op je werk: je stuurt mij je salespages/webinars/weggevers noem maar op, samen maken we dit nog krachtiger zodat je het maximale uit ons traject haalt
  • Whatsapp support  (we werken met VOXER)  ik zit direct  onder de knop.  Heb je een brandende vraag? Op werkdagen krijg je direct mijn antwoord. Ik ben maar 1 klik van je verwijderd.


Iets voor jou?

Bekijk hier even of het voor jou geschikt is, dan boeken we een call om te kijken of we een match zijn.


Reageren op dit artikel? Leuk! Ik kijk uit naar je bericht!

Read More
business mindset

Work life balance voor jouw droombedrijf

Wat is de ideale lifestyle die je ook wilt gaan creëren voor je bedrijf?

“mijn moeder was lief, maar ze was altijd aan het werk?`

Vorige week vroeg één van mijn klanten mij:” Ireen, ik wil heel graag met je spreken, want volgens mij doe ik het echt helemaal niet. Ik ben alleen maar aan het werk. Ik heb dat bedrijf gebouwd waarmee ik heel veel klanten kan helpen. En ik ben zoveel aan het werk. Vrijheid heb ik niet en ik luister net naar jouw video waarin je zegt dat je van 10 uur tot 3 uur werkt en dat je genoeg sport. HOE heb jij dat gedaan? Hoe zit jouw leven dan in elkaar?”

Inderdaad werkte ik van 10 tot 3 ten tijde van de opgenomen video.
Mijn kinderen zaten destijds op school, gingen niet naar de naschoolse opvang omdat ze dat vervelend vonden en ik maar 5 minuten lopen van school af thuis werkte. Dus ik haalde ze na school op en dan waren ze thuis. Vaak ook met vriendjes. Drie zonen + vriendjes in huis en de hond, stel je maar even voor wat een drukke boel het was.  

Liever luisteren? Klik dan op de opname

De enige pauze die ik had was tussendoor om de hond uit te laten. Direct om 8 uur in de ochtend ging ik sporten en dat deed ik vier keer in de week. En ik had één grote groep cursisten die ik begeleidde tijdens die jaren. Ik had een grote lancering in oktober en ik de hele grote lancering in april. En dan had ik ongeveer veertig, vijftig cursisten en bij elkaar had ik mijn programma vol.

Ik had één assistent die mij hielp bij het begeleiden van mijn cursisten. Eens per twee weken coachte ik mijn cursisten online.  Iedereen kon aansluiten en vragen stellen. Een keer per dag deed ik mijn ronde op Facebook om de tussentijdse vragen te beantwoorden en verder deed ik een beetje marketing om toch zichtbaar te blijven. Het grote voordeel hiervan was dat ik enorm veel tijd had.

Er was ook een nadeel.

Op het moment dat ik moest lanceren, greep het me echt naar de keel: ik MOEST presteren. Want ik moest weer die 40- 50 klanten vinden voor mijn programma. En als je iets vanuit moeten doet staat er veel spanning op.

Dus daar moest ik wel iets op vinden,

Oplossing vanuit de markt

En eerste instantie kwam de oplossing vanuit de markt. Ook na mijn lanceringen bleven de aanvragen binnenstromen en dus besloot ik mijn programma ‘ongoing’ te maken. Maandelijks middels of een challenge of een webinar of gesprekken mijn programma te vullen.

En ik ben toen ook gaan kijken hoe wil ik leven. Ik begin nu om half negen. Ik werk tot twaalf uur. Dan laat ik de hond uit – we joggen samen een rondje, goed voor haar beenspieren want helaas heeft ze milde hd - gaan lunchen en dan heb ik van 1 tot 3 ook aan het werk. Daarna gaan we weer lekker wandelen.

Ik heb nu twee grote groepen cursisten en één keer per twee weken coaching.  Ik doe ook wel veel meer aan marketing en ik vind het ook heel erg leuk als online marketing strateeg. Het daagt mij uit en ik geniet er van om lekker te freewheelen.

Die hele spanning van dat moeten lanceren is eraf.

En ik ben blij dat die druk eraf is.

Ik heb ook genoeg vrijheid om minstens vier seminars voor Tony Robbins te begeleiden, meestal worden het er 6 of 7 trouwens. 🙂

Wat is dan jouw ideale lifestyle voor je business?

Dit is hoe ik het ideale plaatje hebt gecreëerd. En het is goed om met regelmaat te kijken: wat is dan jouw ideale lifestyle voor je business?

Dit verandert ook in welke fase van je ondernemerschap je zit. En om te voorkomen dat je je laat leiden door de uren dat je assistent wil werken, of wanneer je klanten met jou willen werken.

(Her) schets dan eerst eens jouw ideaalplaatje.

En om daartoe te komen is het natuurlijk heel belangrijk om te weten wat je wil bereiken op de lange termijn.  En niet alleen voor jezelf, maar ook voor je klanten.

Mijn missie is dat ik ondernemers leer hoe ze minstens 20% procent in de maand minder hard hoeven te werken in hun business, zodat ze meer vrijheid ervaren en ook kunnen doen wat ze ook heel happy maakt. En dat kan dus onder andere door ook online trainingen in te zetten of online programma's in te zetten. Of hybride te ondernemen: een gedeelte online en gedeelte stuk offline en live. Er zijn zoveel mogelijkheden.

Als jij nu kijkt naar jouw business, hoe zit dat dan voor jou? 

Wat jouw grotere missie en waarom wil je het bereiken?

Want je kan natuurlijk kei en keihard werken. Maar als je ook een gezin hebt met wie je ook heel graag meer tijd wil besteden dan je bent keihard aan het werk met die missie dan gaat het dus niet zo goed.

Want waar doe je het allemaal nu voor? Zoals ook in het boek staat van Stephen Covey hoe wil ik aan het einde van het leven terugkijken? Wil ik dan dat ze zeggen: “Mijn moeder was lief, maar ze was altijd aan het werk?`

?!

Daarom heb ik een paar vragen voor je. Als je hier antwoord op geeft creëer je hiermee je eigen ideale bedrijfsleefstijl die jou gaat dienen.

Hier komen ze:


Hoe zou jij heel graag willen leven?

Wat is dan bijvoorbeeld je ideale dagritme?

Waar wil je leven?

En wat hoeft dat niet in Nederland te zijn.

We zijn aan het kijken naar huizen in Frankrijk om te onderzoeken of we daar willen wonen. Want mijn business is zo ingericht dat we kunnen werken waar we maar willen.

Hoeveel uur wil jij ook werken per dag?

En op welke momenten ben jij op je best?

Wie ben jij als persoon en wat heb je voor focus momenten nodig op een dagelijkse basis. Want de één die heeft gewoon meer me time nodig en die wil ook niet de hele dag in de spotlights staan.

En ook dat heeft impact op het bedrijf?

En hoe jij het liefste je bedrijf wil runnen en hoe groot mag het worden?



Als je kijkt naar jouw ideale werkdag en je zou elke dag de hele dag moeten vergaderen en overleggen met een groot team, is dat dan jouw ideale job? Kan, hoeft niet. Dat is per persoon ook anders.

En als je bijvoorbeeld een kantoor hebt gehuurd, en je gaat daar elke dag heen om te werken met je assistentes en personeel, is dat wat je wilt?

Locatie onafhankelijk  werken

Maar is dat eigenlijk wel wat je in je core heel graag wil? Of wil je het liefst gewoon locatie onafhankelijk ergens werken?

Want je team kun je natuurlijk overal digitaal ook ontmoeten. Ik heb samen gewerkt met  assistentes in binnen en buitenland die ik nog nooit heb ontmoet in real life. En natuurlijk had ik dat ook leuk gevonden als dat wel zo was. We hebben goede samenwerkingen opgezet en dat kan met mensen overal ter wereld. En je hoeft niet per se ook een kantoor te hebben om een succesvol bedrijf te runnen.

Alles is mogelijk. Nou, als jij een idee hebt hoe je ideale werkdag eruit wil zien om het lekker flow te kunnen werken, ga er dan ook eens kijken naar je week en ga eens kijken naar:

Wat zijn dan goede momenten om mijn sales calls in te plannen?

Er zijn ook bepaalde momenten die het handigst zijn om ze te doen. Op maandag of  dinsdag bijvoorbeeld, dan kan je ze nog goed opvolgen. Zit daar een weekend tussen dan gaat dat minder goed.

Dus wat is dan ook een logisch moment om dat in te plannen? En past dat ook, zeg maar in jouw eigen ideale werkdag? Zo is het natuurlijk ook voor het geven van webinars.

Wat zijn dan ideale momenten voor jou om webinars te geven?

Natuurlijk moet je ook denken aan en wat is het handigste voor mijn ideale klant?

Maar denk eerst even aan jezelf ben ik echt vol in mijn energie en kan ik inderdaad leveren? En bij heb ik genoeg power en enthousiasme om dat webinar te geven?

En welk moment is dan daar geschikt voor in een week of in een maand?

Wanneer ben ik op mijn best om mijn klanten te coachen

Hetzelfde geldt voor het coachen van je klanten. Of je nu één op één coacht of in groepen. En wat is dan een geschikt moment voor jou om daar mee aan de slag te gaan? En natuurlijk kun je ook rekening houden met je klanten. Maar denk voor jouw ideale work lifestyle eerst aan jezelf.

Waarvoor jíj happy van?

En wat zijn ideale moment om echt die marketing te doen?

Als je echt een jaarplan heb en je hebt doelen gesteld. Je weet ook hoe je aan je klanten komt, dan weet je ook wat je exact te doen hebt aan marketing?

Kijk dan ook verder:

Wanneer is het een geschikt moment om te creëren?

Dus wanneer is mijn creativiteit om video's op te nemen of blogs te schrijven of podcasts te maken? Ik heb ook zo'n vast moment in de week ingepland. Heerlijk, ik kijk er altijd al naar uit. Daar staat ook in mijn agenda: Content creatie nooit in te vullen met andere zaken. Die momenten zijn heilig voor mij. Ga ook eens kijken welk moment in de week dat voor jou is.

En waar wil je nou eigenlijk naartoe?

Als je kijkt naar je bedrijf het grote plaatje, wat is dan ook de juiste grootte van het bedrijf wat je wil bouwen? Wil je het liefste alleen werken of wil je heel graag met een klein team aan mensen werken?  Of een groot team? Wat heeft jouw voorkeur?

Een simpel business model

Je kunt je bedrijf ook met een simpel businessmodel heel groot maken en je hoeft het niet heel gecompliceerd te maken.


You are the creator of your life and the manager of your circumstances


En jij staat aan het roer. Je kunt op ieder moment als zelfstandig ondernemer het roer om gooien als je niet happy bent in je bedrijf.

In de waan van de dag vergeten we soms ooit waarom we zijn gestart met ons bedrijf. En heel vaak is dat natuurlijk dat je complete vrijheid hebt en dat je zelf mocht bepalen met wie je werkt, wanneer je werkt en waar je werkt.

En toch kan het ineens voelen alsof je in een keurslijf wordt geduwd.

Ik nodig je graag uit daar eens  even uit te stappen. Om eens te kijken hoe simpel kan het eigenlijk zijn als ik weer de regie terug pak en bepaal:

Hoe wil ík werken?
Hoe wil ík dat mijn bedrijf eruitziet?

Ik wil je er graag wat meer over vertellen hoe je een simpel bedrijf kan bouwen waar je meer vrijheid krijgt in je business. Binnenkort ga ik hier een masterclass over geven.
Kijk even hier en meld je er voor aan.

En ga voor nu ga aan de slag met de vragen. Hoe wil je leven? Waar wil je leven? Waar wil je werken? Hoeveel uur wilde je werken? En hoe zit jouw optimale werkdag eruit? Ik wens je heel veel succes en zie je graag online verschijnen!

Read More
business mindset

Hoe creëer je echt die doorbraak in je bedrijf?

Hoe creëer je een doorbraak in je bedrijf?⁠ Het grootste obstakel in je bedrijf ben jezelf.⁠


Je kunt voor alles wat je wilt bereiken gemakkelijk een handvol redenen bedenken waarom je het níet kunt.⁠


"Ik heb niet genoeg tijd."⁠
"Ik heb niet genoeg geld."⁠
"Het gaat niet werken, dus wat heeft het voor zin?"⁠


Hó stop, denk eens aan een paar invloedrijke mensen zoals Oprah Winfrey of Adèle of Bill Gates. Zouden zij momenten hebben gehad waarop ze wilden dat ze meer tijd, energie of middelen hadden? Natuurlijk. ⁠

Twijfel hoort erbij en het is is gemakkelijk om externe factoren de schuld te geven als de reden waarom je je plannen niet hebt gehaald. En dit jaar kan dat ook anders.

 

Hoe breek je door met je bedrijf?⁠



Succes in het leven bestaat uit 80% psychologie en voor maar 20% uit "hoe je het doet" en wat je doet maakt niet uit als je niet de juiste mindset hebt. ⁠

Dus die doorbraak die begint bij jezelf, door goed in je vel te zitten. Door een positieve mindset te hebben en door aandacht te geven aan hoe je in je lijf zit als je je plan maakt, je webinar start of een zoommeeting aanzet.

En natuurlijk is er meer voor nodig. Er zijn namelijk 3 sleutels die leiden naar een doorbraak in je bedrijf. ⁠

Read More
business mindset

Uitstelgedrag afleren. Zo kom je blijvend in flow


Als je mij wat langer kent weet je dat ik echt van ‘actie in de taxi’ ben.

Bij mijn klanten zie ik soms dat projecten soms zo lang en ingewikkeld worden gemaakt dat alle flow is verdwenen dat ik je daarbij wil helpen.

Hieronder deel ik een aantal van mijn tips om je in flow te houden.

Zie het als een project

Wat gewoon heel erg goed werkt is het echt te bekijken als een project.

Wanneer je bijvoorbeeld een funnel wil schrijven/ opzetten, een challenge. Of je wil een online training maken, of je gaat een event organiseren of een workshop. Dan kan het echt overkomen overweldigend.

De oplossing: kijk naar wat de grotere lijnen zijn in het geheel

En wat de subtaken?

Je kunt met een projectmanagement tool werken zoals Asana, Dat is een van de tools waarin je dus echt op projectmanagement- niveau een goede indeling kan maken

In alle eerlijkheid is het niet mijn favoriet door de complexiteit waardoor je van de tool zelf alweer bijna een studie kunt maken.

Misschien heb je zelf al een handige tool die je graag gebruikt, Evernote of Trello of iets in die trant.

Zelf maak ik projectlijsten in Keep van Google. En dan kan je dan heerlijk afvinken zo door de week heen. Het fijne van Keep vind ik trouwens ook dat als je een Google Agenda hebt, je bijvoorbeeld de kalender van Google ook naast je kalender verschijnt. Dus je kunt dat ook nog eens een keertje aan elkaar koppelen als je dat fijn vindt.

Manage je tijd gewoon efficiënt

We vliegen vaak van hot naar haar met alle taken die je als ondernemer te nemen hebt. Een goed idee is om het te clusteren. Dus ga kijken naar bijvoorbeeld taken die bijvoorbeeld 10 tot 15 minuten vergen en het kijk of er ook een connectie met elkaar is. Blok dan een uur in je kalender en pak ze naar alle vier na elkaar op. Dat helpt ook echt enorm om gewoon vol power er doorheen te gaan.

Voorbeeld: Zo geef ik een Facebook live. Daarna download ik de video, laadt ik hem op in een transcriptie tool, (Sonix.ai) download het Word bestand, maak er een blog van, en een Podcast en 3 social media posts. En dat in 2 uur!

Neem ook de wet van Parkinson in acht.

Daarmee bedoel ik dat je je gebruik maakt van de maximaal beschikbare tijd die je reserveert voor een taak. Wanneer je bijvoorbeeld een uur beschikbaar stelt om iets iets voor elkaar te boksen, dan ga je ook niet over dat uur heen. Mocht het zo zijn dat je er wel overheen gaat, beperk je dan tot 5 minuten en dan moet gewoon klaar zijn.

Dus dan moet het gewoon goed zijn en pak ik de volgende dag misschien nog tien minuutjes en dan kijk ik het nog even na. En dan go!

Progress before perfection.

Dus het gaat en het gaat over met name omdat je doorgaat zonder dat perfect is. Het moet natuurlijk wel goed zijn, maar het hoeft niet perfect wereldschokkend briljant te zijn. Dat zijn we tenslotte nooit volcontinu 😉 

Uitstelgedrag kun je ECHT afleren


Stel deadlines voor jezelf

Stel ook deadlines voor jezelf. En dus als je kijkt naar de grote lijnen van je taken. Zet dan ook een deadline op.  Dan moet het af zijn en dan kan ik inderdaad weer door. En zo heb je echt overzicht in de voortgang. En dat kan je ook doen met zo'n tool doen die ik eerder noemde

En gaan we die Online Training nu eindelijk eens NIET uitstellen? Doe dan mee op 26 oktober a.s.!

Grote taak/ Goede voorbereiding

En wanneer je begint aan een grotere taak, verzamel dan bijvoorbeeld alle informatie die je nodig hebt over dat stuk. Leg alles op je bureau of zet alleen die schermen open waar je mee aan de slag gaat. Scherm je af van Social Media en mail zodat je je echte even kunt focussen.

Bereid je even goed voor op alles wat er omheen en bij komt kijken, zodat je echt ook even lekker door kan met dat wat je heel graag wil gaan doen deze week.

Hou ook voor ogen waaróm je het wil.

Dus wat gaat het je opleveren als je dat inderdaad vandaag gedaan hebt? Hoe ga je je voelen aan het einde van de dag? Wat heeft het voor effect op het grotere plaatje? Dus denk ook aan je grotere doelen en dromen die je heel graag wil voor elkaar wil krijgen. (Droombord!)

Beloon je zelf

Zeker als het niet zo een leuke taak was, zou je jezelf ook best wel eens mogen belonen. En een beloning kan groot zijn, maar het kan ook klein zijn. Een extra lekkere grote wandeling bijvoorbeeld. Of even een kwartiertje extra of een half uurtje meditatie  na de lunch. Of een half uurtje extra lezen. Wat voor beloning kan je zelf geven als je inderdaad die taak die je misschien niet als prioriteit zag, toch doet vandaag? En daarna weer aan de bak hé!

Accountability door je intentie publiekelijk te maken

Vertel je collega, assistent, business buddy wat je plannen zijn en maak daarmee je intentie publiek.  Is jouw voornemen deze week bijvoorbeeld de outline voor je online training te schrijven of de 3 mails van je funnel te schrijven, maak dat dan publiek. Dan hou je je er zeker aan en vindt je geen excuses.

Dus schrijf lekker onder deze bericht  Wat is je intentie van deze week? Wat ga ik doen zodat je écht in actie komt en blijft dat je het vrijdag echt kunnen vieren? Ik kijk er naar uit om te horen wat het is wat jij deze week gaat doen.

Dus hak je taken in mootjes zodat het weer behapbaar voor je wordt en dat je echt goede voortgang ook boekt met dat wat je deze week wil gaan doen.

Read More